۱۱بهمن۱۴۰۰
عكسی از روزهای انقلاب ضد سلطنتی
۱بهمن ۱۳۵۷
رایحه بهار آزادی! کیهان: روز قبل ۱۶۲ زندانی آزاد شدند. مسعود رجوی و موسی خیابانی در میان آزاد شدگان هستند.
مردم شیروان به خانهٴ یکی از مزدوران سرکوبگر حمله کردند.
شریان حیاتی دیکتاتوری قطع شده است. کارکنان صنعت نفت جنوب: هیچ حادثهای نمیتواند صنعت نفت را از اعتصاب باز دارد.
مهندس بازرگان: یک توافق ضمنی بین رهبران مذهبی و بختیار وجود دارد.
یک جوان در جوادیه تهران به ضرب گلوله نیروهای سرکوبگر بهشهادت رسید.
مدرسه عالی علوم کاشان به دانشکدهٴ علوم مجاهد شهید محمود شامخی تغییر نام داد. در مراسمی، از شهید محمود شامخی، عضو سازمان مجاهدین خلق ایران تجلیل شد.
سربازی که خدمت برای مردم را به خدمت زیر پرچم دیکتاتور ترجیح داد. محمد نادرجو ۲۲ساله در تظاهرات خیابانهای فرح آباد و ژاله شرکت کرده و بهشهادت رسید.
ایران سراسر قیام و خیزش. تهران، ارومیه، شاهپور، کتالم، کوهدشت، خوی و شهرهای دیگر فریاد آزادی و مرگ دیکتاتوری را سرمیدهند. با بهایی سرخ!
شوروی درباره کودتا به ایران و آمریکا هشدار داد. شوروی کودتای نظامی در ایران را تحمل نخواهد کرد.
دیکتاتور سرگردان است. احتمالاً شاه 4-۵روز دیگر در مصر خواهد ماند.
اعتصاب گسترش میابد. در اعتراض به سرکوب مردم، رئیس و پزشکان بیمارستان مصدق خرمشهر تهدید به استعفا کردند.
اعلام همبستگی کارکنان شرکت ایران سیلندر و ایرانگاز با قیام مردم ایران.
پرسنل مردمی و غیرتمند ارتش، صف خود را از دیکتاتور جدا میکنند. عدهیی دیگر از پرسنل به اعتصابغذای ۲۸۰۰تن دیگر از پرسنل هوایی میپیوندند.
۲بهمن ۱۳۵۷
سخنرانی پدر طالقانی در مسجد هدایت: «وقتی بت از ذهن بشر زدوده شد و توحید خالص جای آن را گرفت، بتهای بیرونی، (مانند) شاه هم از میان خواهند رفت».
پژواک این گفته پدر طالقانی بلافاصله در رشت شنیده شد. هنگامی که فریاد درود بر فدایی- سلام بر مجاهد، توسط 4۰۰هزار تن از مردم، آسمان رشت را لرزاند. آنان شکستن بت دیکتاتوری را فریاد میزدند.
دانشگاه کانون اتحاد بر علیه دیکتاتوری. دانشگاه صنعتی قزوین امروز شاهد تظاهراتی بود
نمایشگاه ”شهدای بخون خفته خلق“ در پلیتکنیک بازگشایی شد. همزمان نمایشگاه تصاویر هنری و انقلابی در دانشکدهٴ هنرهای زیبا گشایش یافت. مشتی قوی، مشعل سرخ اتحاد، زن و مردی که پرچم همبستگی را برافراشتند، دهان زن مجاهدی که فریاد میزند ”نه“ ، اینجا آزادی که میخک سرخی کشته، آنجا مسلسلی که امتداد دستهاست. این تصاویر نشان از شعلههای سرکش قیامیست که تا پیروزی ادامه خواهد یافت.
کیهان امروز قسمتی از کتاب منیر شفیق، از انقلابیون فلسطین را چاپ کرد. در قسمتی از این متن آمده: «تفاوت یک انقلابی و فرصتطلب در هنگام طرح خواستهها و حرف زدن مشخص نمیشود. فرق اساسی بین آن دو هنگام پیاده کردن این حرفها و در عمل مشخص میشود».
۳بهمن ۱۳۵۷
ارتشبد عباس قرهباغی امروز اعلام کرد ارتش از دولت قانونی پشتیبانی میکند. اما ضربات قیام دیگر رمقی برای رژیم باقی نگذاشته.
پدر طالقانی اعلام کردند اگر ارتش دست به کشتار بزند، مردم مسلح خواهند شد.
۱۵هزار نفر از مردم آستارا بناهای یادبود انقلاب سفید شاه و جشنهای ۲۵۰۰ساله را ویران کردند و ساختمان ساواک را به آتش کشیدند.
خبر اعلام همبستگی افسران، ملوانان و کارکنان کشتیرانی ملی آریا با قیام مردم ایران امروز در کیهان به چاپ رسید.
امروز اهالی خیابان شاهپور تغییر نام این خیابان را اعلام کردند. مردم نام بنیانگذار سازمان مجاهدین خلق ایران، محمد حنیفنژاد را بر این خیابان گذاشتند.
مردم کرمان نیز دانشسرای آرشام در این شهر را به دانشسرای حنیفنژاد تغییر نام دادند.
همچنین بیمارستان قلب ملکهٴ مادر، که چندی پیش نام گل سرخ انقلاب، مهدی رضایی بر آن نهاده شد، امروز شاهد برگزاری نمایشگاهی از عکسهای شهدای سازمان مجاهدین خلق ایران و سازمان چریکهای فدایی خلق بود. همچنین عکسهای صمد بهرنگی و گلسرخی زینت بخش این نمایشگاه بودند.
۴بهمن ۱۳۵۷
دیوارهای اختناق با ضربات قیام مردم فرو میریزند. لایحة انحلال ساواک به مجلس تقدیم شد.
سرگرد ایوبی رئیس گارد دانشگاه جندیشاپور، هدف گلوله ۲ ناشناس قرار گرفت.
با پیامی از پدر طالقانی، خانهٴ معلم گشایش یافت. سخنرانان بر ایجاد نظمی نوین در جامعه و برکناری دیکتاتوری تأکید کردند.
اعلام جرم پدر مجاهد شهید مهندس کاظم ذوالانوار
کاظم ذوالانوار از اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران، در سال ۱۳۵۰ توسط ساواک دستگیر شده بود. او موفق به فرار گردیده بود اما در ۱۲مهر ۱۳۵۲ کاظم با نیروهای ساواک شاه درگیر شده و بهشدت زخمی شد. در نهایت بعد از شکنجههای وحشیانه توسط ساواک شاه بهشهادت رسید.
دانشگاه تبریز شاهد برگزاری نمایشگاهی در تجلیل از شهدای سازمان مجاهدین خلق ایران بود.
۵بهمن ۱۳۵۷
کیهان سخنرانی مسعودرجوی در دانشگاه را منتشر کرد:
«بنام خدا و به نام خلق قهرمان ایران و بهنام تمامی شهدای خلق، بهویژه شهدای دانشگاه. شهدایی که به ما آزادیبخشیدند»... .
سخنان مسعود رجوی 4روز پس از آزادی از زندانهای شاه، در دانشگاه تهران بود. چندهزار نفر در این سخنرانی شرکت کردند. مسجد دانشگاه تهران ظرفیت جمعیت شرکت کننده را نداشت و تعداد زیادی در بیرون مسجد تجمع کردند. سردی هوا و بارش برف مانع از شرکت مردم و دانشجویان در این سخنرانی نشد.
کیهان امروز اطلاعیهٴ اعلام مواضع سازمان مجاهدین خلق ایران در برابر جریان اپورتونیستی را به چاپ رساند. در آخرین بند این بیانیه آمده است: «ایدئولوژی ما اسلام مبتنی بر جهانبینی توحیدیست که جامعه را با شیوههای انقلابی به سمت محو کامل استثمار و استقرار نظام توحیدی هدایت میکند».
برای محو کامل استثمار باید که در وادی پرداخت بها به پیش رفت. امروز سالگرد شهادت مجاهدین خلق مرتضی صمدیة لباف، مرتضی لبافینژاد و ساسان صمیمی بهبهانیست.
کارکنان کارخانهٴ پولیکای آبادان بهعنوان همبستگی با خواستههای کارگران صنعت نفت، اعلام اعتصاب کردند.
کیهان خبر داد شاه از خیانت دوستانش رنج میکشد. تملقگویانی که تا چندی پیش جاوید شاه میگفتند، اکنون که دیکتاتور در آستانهٴ سرنگونیست، بیشترشان او را ترک کردند.
۶بهمن ۱۳۵۷
خیابان شاهرضا گلگون شد. دانشگاه تهران شاهد به خون خفتن ۳۸تن از مردم بپاخاسته، توسط مزدوران شاه بود. گارد سرکوبگر شاه مسلسلهایش را در ورودی دانشگاه تهران مستقر کرد و به سمت مردم آتش گشود.
تبریز قهرمان هم پابپای تهران بپا میخیزد. شعارهای مرگ بر شاه از هر گوشهٴ تبریز به گوش میرسید. کانون اصلی قیام خیابان پهلوی و میدان شهرداری بود. در همین هنگام تانکها وارد خیابان شدند و رگبار آغاز شد.
مردم قهرمان در مقابل رگبار تانکها سینه سپر کرده و فریاد میزدند، توپ، تانک، مسلسل دیگر اثر ندارد.
شلیک تانکها نتوانست مردم بهپاخاسته را مرعوب کند. جوانان با بمبهای دستساز و کوکتل مولوتوف به تانکها حمله کرده و به مقابله برخاستند. بار دیگر جمعه، خیابانهای شهرهای ایران گلگون شد.
۷بهمن ۱۳۵۷
خون شهدای روز گذشته، درخت قیام را آبیاری میکند. میلیونها نفر امروز به جای راهپیمایی رژه رفتند. تظاهرات تهران و شهرستانها چهرهٴ مبارزه جویانه داشت.
تا همین لحظه که ساعت ۷ بعدازظهر است، صدای شلیک از هر گوشهٴ رشت به گوش میرسد. در حالیکه مردم به خیابانها آمده و فریاد آزادی سرمیدادند، نیروهای سرکوبگر اقدام به شلیک گاز اشکآور کردند. اما تظاهرات هر لحظه اوج میگرفت.
در این هنگام مزدوران دیکتاتوری اقدام به شلیک به سمت مردم نمودند. مردم با قطع درختان و آتش زدن لاستیک راه را بر نیروهای سرکوبگر بستند. جوانان با پرتاب بمبهای دستساز و ککتل مولوتوف به مقابله برخاستند. تا همین لحظه ۶۰تن مجروح شده و جوان ۲۰سالهای بهنام حمید ابراهیمنژاد بهشهادت رسید.
اما خون شهیدان در شریان ملتی شکستناپذیر جوشانتر از گذشته جریان پیدا میکند. از تمامی شهرهای بهپاخاسته امروز این شعارها به گوش میرسد: «مجاهد مجاهد فدای راه خلق است، مسلسل مسلسل جواب ضدخلق است»، «تنها ره رهایی جنگ مسلحانه»، «ارتش خلقی بپا میکنیم، میهن خود را رها میکنیم»
روی پارچهنوشتههایی که مردم در تظاهرات شهرها حمل میکردند از جمله نوشته بود: «در پهن دشت انقلاب ایران، از خون پاک شهیدان، چه گلها که شکفتند، از خون فدایی، گلسرخ، از خون مجاهد، لاله».
۸بهمن ۱۳۵۷
۶ساعت جنگ خونین در تهران؛ میدان شهیاد امروز شاهد تظاهرات مردم بود. آنگاه مردم به سمت دانشگاه تهران بهراه افتادند. دانشگاه تهران امروز باز بود و تعداد زیادی در اطراف آن به چشم میخوردند.
خونبهای آزادی. در تظاهرات و برخوردهای خونین در تهران و شهرستانها، دهها نفر شهید شدند.
مردم با شهدا تجدیدعهد میکنند. تشییع جنازهٴ معلم شهید احمد عطاآفرین در آستانه اشرفیه توسط هزاران تن از مردم برگزار شد.
خونهایی که از پیکر خلق، سنگفرش خیابانها را گلگون کرد، شرارههای خشم را شعلهور ساخت. میدانهای ۲۴اسفند، ژاله، فوزیه، خیابانهای فرحآباد، شهباز، آیزنهاور، امیرآباد و مقابل دانشگاه تهران صحنهٴ نبردهای خیابانی مردم با نیروهای سرکوبگر بود.
همزمان با درگیریهای خیابانی، کارگران صنعت نفت با اعتصاب خود ضربات خرد کنندهای به دیکتاتوری وارد میکنند.
حزب سوسیالیست فرانسه با مبارزات مردم ایران برای آزادی اعلام همبستگی کرد.
مادری از فرزند مبارزش میگوید. پسرم بهروز دهقانی مانند دیگر شهدای سازمان مجاهدین و چریکهای فدایی از ظلم دیکتاتوری دست به اسلحه برد و به مبارزه برخاست و بهشهادت رسید. این مادر در خاطرهای گفت: روزی در زندان که به ملاقات پسرم رفتم، زنی شکنجه شده را دیدم. تصویر این زن دلاور که در برابر شکنجهگران ساواک ایستاده بود، همیشه در ذهنم نقش بست. بعدها فهمیدم او معصومه شادمانی، عضو سازمان مجاهدین خلق ایران است.
۹بهمن ۱۳۵۷
امروز دانشجویان دانشگاه تهران در بیانیهیی گفتند: «مجاهدین کسانی بودند که در سختترین شرایط خفقان و دیکتاتوری پلیسی سرسختانه بر مواضع اصولی خود پافشاری کرده و به مبارزه خود علیه رژیم ادامه دادند».
«کارگران نقش سرنوشتساز در انقلاب ایران دارند». این پیام مسعود رجوی و موسی خیابانی به کارگرانیست که برای دیدن مجاهدین از بند رسته گرد آمده بودند.
دیروز غلامحسین دانشی نمایندهٴ مزدور آبادان در مجلس رژیم، در مقابل خانهاش هدف گلوله قرار گرفت.
مزدوران هراسناکند. بهدنبال شلیک به یک نمایندهٴ مزدور رژیم، امروز تعدادی از نمایندگان مجلس اعلام کردند استعفا خواهند داد.
هیچ مزدوری از انتقام خشم خلق در امان نیست. امروز یک اتوبوس ارتش که تعدادی از چماق بهدستان را حمل میکرد و در میدان ۲۴اسفند ۲ تظاهر کننده را زیر کرده بود، توسط مردم در میدان کندی به دام افتاد و به آتش کشیده شد.
کارکنان مخابرات برای همبستگی با شهدای قیام بیرجند اعتصاب کردند.
امروز دانشگاه تهران مملو از خشم و فریاد بود. مردم فریاد میزدند: «فلق دوباره رنگ خون گرفت/ بهسر حجابی لالهگون گرفت/ سعید محسن جان به کف نهاد/ رضایی ما جان خود بداد/ جهاد جهاد جهاد»
۱۰بهمن ۱۳۵۷
قیام روز بروز رادیکالتر میشود. کلانتری دوم سنندج توسط مردم مسلح مورد حمله قرار گرفت.
در خبری دیگر اعلام شد ۳تن از نیروهای سرکوبگر توسط مردم از پای درآمدند.
فریادهای ”رهبران ما را مسلح کنید“ صحن دانشگاه تهران را لرزاند.
سرلشکر ژاندارم، تقی لطیفی که در تظاهرات به دست مردم خشمگین گرفتار گشته بود، بهشدت توسط مردم گوشمالی داده شد.
مردم دیگر به شعار و پرتاب کوکتل مولوتوف قناعت نمیکنند. آنها میخواهند مسلح شوند. تهران در تب و تاب انقلاب میسوزد. تظاهرات بیشتر در جنوب شهر، خیابان شاهرضا، آیزنهاور، میدان ۲4اسفند و سیمتری ادامه داشت.
پدر طالقانی آخرین هشدارها را به نیروهای سرکوبگر میدهد. او در بیانیهیی گفت: «به ارتشیان میگوییم به صفوف مردم بپیوندند. بدیهیست فرماندهان شما تنها همان عدهٴ معدودی هستند که بقای خود را در ادامه خونریزی و کشتار مردم بیگناه میبینند».
گروهبان نیروی هوایی، احمد امجدیمنش به ندای وجدان پاسخ داد و صف نیروهای دیکتاتور را ترک کرد. او در تظاهرات بهشهادت رسید. نثار گل از سوی مردم بر جنازهٴ شهید پایانی ندارد.
انجمن اسلامی دانشجویان و اساتید دانشگاه پلیتکنیک تهران طی اطلاعیهای خبر مراسم یادبود مجاهد شهید احمد رضایی را اعلام کرد. احمد رضایی اولین شهید سازمان مجاهدین خلق بود که در درگیری با مأموران ساواک شاه با انفجار نارنجکش، خود را همراه با تعدادی از مزدوران ساواک منفجر کرد. از آن روز سنت شهادت و پرداخت بها برای آزادی، تبدیل به یک ارزش گشت.
۱۱بهمن ۱۳۵۷
نمایشگاه «شهدای جنبش نوین ایران» در دانشگاه علم و صنعت برگزار شد. همچنین قرار است مهدی سامع از مسئولان سازمان چریکهای فدایی خلق ایران در رابطه با «ضرورت وحدت نیروهای انقلابی» سخنرانی داشته باشد.
تظاهرات در شهرهای مختلف کشور ادامه دارد. رشت، همدان، ایوان غرب، کاشان، اراک، اهواز، بابل، آباده، سنقر کلیایی، اصفهان، بندر عباس، شیراز، بروجرد و شهرهای دیگر میهنمان شاهد خیزش و درگیری مردم و جوانان با نیروهای سرکوبگر بودند.
امروز یک سرباز ارتش که در خرمشهر به مردم پیوسته بود، خونش را فدیهٴ آزادی خلقش نمود. وقتی نیروهای سرکوبگر از او خواستند جاوید شاه بگوید، به بهای خونش ذلت تسلیم را نپذیرفت.
یک استوار نیروهای سرکوبگر در همدان مورد اصابت گلوله مردم قرار گرفت و کشته شد. همچنین یکی دیگر از مأموران سرکوبگر هدف رگبار خشم مردم قرار گرفت.
۱۲بهمن ۱۳۵۷
کیهان گزارش مراسم یادبود مجاهد شهید احمد رضایی در دانشگاه پلیتکنیک را به چاپ رساند. یکی از اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران در این مراسم گفت: «تاریخ مبارزات خلقها بیانگر این واقعیت است که شکستن بنبستها در شرایطی که شیوههای معمول کارآیی خود را از دست میدهند، برای پیروزی ضرورت ارتقاء مبارزات به کیفیتهای نوین را الزامآور میگرداند».
«نیروهای انقلابی باید در تدارک مراحل مهمتر آینده باشند». این جملهیی از نامه دانشجویان هوادار مجاهدین به اساتید دانشگاه است. در این نامه همچنین آمده است: «مجاهدین پیش از اینکه با تنگ نظری و مصلحتجویانه به فکر منابع کوتاهمدت خود باشند، پایبند به اصول انقلابی خود و منافع خلق قهرمان ایران بودهاند».
مادر ۲ عضو شهید سازمان چریکهایی فدایی خلق ایران، از قهرمانی فرزندان میگوید. فرزاندانم مهدی و شیرین فضیلتکلام، در ۲ نبرد جداگانه در سال ۱۳۵۱ و ۱۳۵۳ با مأموران ساواک درگیر شدند. مهدی در خیابان سلیمانیه شهید شد و شیرین در میدان فوزیه زخمی و دستگیر گردید. او قهرمانانه زیر شکنجههای ساواک مقاومت کرد و لب از لب نگشود و در زیر همان شکنجههای وحشیانه بهشهادت رسید.
کیهان خبر داد دیروز جوانان با موتور به خودروی سرهنگ معتمدی، رئیس مزدور شهربانی کرمان نزدیک شده و بروی خودروی او رگبار باز کردند.
خمینی وارد ایران شد. در حالیکه میلیونها تن از مردم به استقبال او شتافته بودند، در جواب سوالی که چه احساسی دارد، پاسخ داد «هیچی».
تاریخ نشان داد که در پس همین پاسخ پر نخوت، چه خیانت عظیمی به اعتماد میلیونها ایرانی که به استقبال او شتافته بودند، قرار دارد. دزد بزرگ قرن که بر روی موج انقلاب مردم ایران و خون شهدا سوار شد، رژیمی را بنیان گذاشت که جز رذالت و جنایت ارمغانی برای مردم ایران نداشت.
۱۳بهمن ۱۳۵۷
یاسر عرفات رهبر جنبش فتح و سازمان آزادیبخش فلسطین، طی پیامی به ملت قهرمان ایران اعلام کرد: سقوط شاه ایران نشانهٴ سقوط همهٴ رژیمهاییست که آلت دست میباشند.
فریدون زندی معروف به اسدی سالیان در شکنجه و اعدام انقلابیون ایران دست داشت، هدف رگبار مردم قرار گرفت.
در پی کشتار مردم توسط ارتش شاه، مردم روی دیوار ساختمان ادارهٴ جغرافیایی ارتش نوشتهاند: «منتظر اقدامات انتقامی ما باشید».
جوانان و دانشجویان ایرانی در بیروت و کانبرا پایتخت استرالیا، به سفارت رژیم شاه حمله کرده و عکسهای شاه را پایین کشیده و آتش زدند.
۱۴بهمن ۱۳۵۷
سومین سالروز شهادت مجاهد خلق، احمد احمدی فرا رسید. او در سال ۱۳۵۴ توسط مأموران ساواک شاه دستگیر و زیر شدیدترین شکنجههای وحشیانه قرار گرفت. در نهایت مزدوران ساواک که نتوانستند این مجاهد را در هم بشکنند، او را بهشهادت رساندند.
۳۰فروردین ۱۳۵4 مأموران ساواک شاه، با اطمینان از قدرت مطلق دیکتاتوری، ۲تن از اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران و ۷تن از اعضای سازمان چریکهای فدایی خلق ایران را در تپههای اوین به رگبار بستند. آنان فکر نمیکردند تنها ۳سال بعد قدرت دیکتاتور که خللناپذیر مینمود با قیام مردم درهمشکسته شود.
مأموران هراسناک ساواک که انتقام خشم خلق را میبینند، تقصیر را به گردن یکدیگر میاندازند. آنها طی مطلبی که در کیهان امروز چاپ شد نوشتند: «در رابطه به کشتن ۹ چریک، لازم به یادآوریست که در آن سالها سرهنگ دوم منصور زمانی رئیس زندان بود».
از هر گوشهٴ ایران فریاد مرگ دیکتاتوری برمیخیزد. امروز تظاهرات و درگیری مردم با نیروهای سرکوبگر شاه در شهرهای لاهیجان، آبادان، کرمان، شیراز، کاشان و شهرهای دیگر ادامه داشت.
شاه در مصاحبهای با فیگارو گفت: «تمام اینها یک جریان نادرست است. همیشه ماجراجویانی وجود دارند». شاه به همدستی تاریخی میان دربار و آخوندها اشاره کرد و گفت: «در سال ۱۹۲۰... این آخوندها بودند که مصرانه از پدرم خواستند، ژنرال رضاخان خود را پادشاه بنامد».
۱۵بهمن ۱۳۵۷
سازمان ملی دانشگاهیان ایران، در بیانیهیی گفتند: «این نظام بهطور مسالمتآمیز میدان را خالی نخواهد کرد». دانشجویان با بیان این جمله ضرورت مبارزه قهرآمیز و مسلحانه با دیکتاتوری را خاطرنشان کردند.
استادی که تا چندی پیش در دانشگاه تدریس میکرد، امروز بزرگترین درس، درس آزادی و پرداخت بها برای آن را به تمامی ایران داده است. استاد کامران نجاتالهی که 4۰روز پیش در قیام بر علیه دیکتاتوری خونش را فدیهٴ راه آزادی ایران نمود.
امروز هزاران تن از مردم و دانشجویان در بهشتزهرا جمع شده تا چهلم استاد نجاتالهی و هفتم شهدای دانشگاه تهران را گرامی بدارند. سخنرانان بر ضرورت قیام تا پیروزی نهایی بر علیه دیکتاتوری، تأکید کردند.
قیام تا آزادی ادامه دارد. امروز هم شهرهای مرودشت، ساری، کرج، گلپایگان، همدان و شهرهای دیگر شاهد تظاهرات و درگیری مردم با نیروهای سرکوبگر بودند.
با اوجگیری قیام، دیکتاتوری مهرههای تملق گوی خود را هم قربانی میکند. امروز از طرف فرمانداری نظامی عبدالمجید مجیدی و هوشنگ نهاوندی از وزرای کابینهٴ هویدا و شریف امامی دستگیر شدند. رژیم میخواهد با این مانورها مقداری از خشم مردم را بکاهد. اما مردم تنها یک خواسته دارند: سرنگونی تام و تمام دیکتاتوری سلطنتی.
۱۶بهمن ۱۳۵۷
در دانشکدهٴ هنرهای زیبای دانشگاه تهران نمایشگاهی از تابلوهای عکسهای انقلابی برپا گردید. در میان تابلوها این تصاویر به چشم میخورد: مشتهای خشم، گلولههای آتشین، تفنگ، مشعل و دستهای اتحاد. یکی از مسئولان نمایشگاه گفت: «مردم ایران برای اولین بار در دانشگاه آن چیزهایی را یاد میگیرند که باید یاد بگیرند. انقلاب، مقاومت و نبرد مسلحانه علیه دیکتاتوری».
ستاد بزرگ ارتشتاران در یک واکنش هراسآلود اعلام کرد: «هرکس در مقام تضعیف روحیه پرسنل نیروهای مسلح شاهنشاهی برآید، مورد تعقیب قرار خواهد گرفت».
شورای دانشجویان دانشگاه تهران طی بیانیهیی اعلام کرد: «خون شهیدان راه استقلال و آزادی، حد فاصل انقلاب و ضدانقلاب است».
کاظم مجیدی، از فرماندهان نیروهای سرکوبگر، توسط مردم با سلاح سرد از پای درآمد.
دانشجویان و استادان دانشکدهٴ ناجی کاشان اعلام کردند، نام این دانشکده را به دانشکده مجاهد شهید علیاصغر بدیعزادگان، از بنیانگذاران سازمان مجاهدین خلق ایران تغییر دادند.
۱۷بهمن ۱۳۵۷
کیهان جریان پیوستن چند تن از سربازان ارتش به مردم و مبارزه و شهادت آنان را به چاپ رساند. درجهدار ارتش، سیدعلی علوی که صف خود را از نیروهای سرکوبگر جدا کرد، در بندرعباس توسط مزدوران ساواک بهشهادت رسید.
سرباز وظیفه، ناصرالدین امیدی آباد که تحمل سرکوب مردم توسط نیروهای سرکوبگر را نداشت، به جای اینکه سلاحش را به سمت مردم بگیرد، به سمت فرماندهان مزدور خود گرفت. او در حمله مسلحانه به نهارخوری افسران گارد سرکوبگر شاه در لویزان شرکت کرد و بعد از به خاک افکندن تعدادی از آنان، جانش را برای مردم و میهنش فدا کرد.
مبارزه قهرآمیز خواست مردم است. امروز کیهان خبر داد، در بخشهایی از کرمانشاه کلاشینکف و کلت به فروش میرسد. مردم که پیروزی را در مسلح شدن میبینند اقدام به خریدن سلاح میکنند. آنان همچنین با طرح قبلی و بهصورت جمعی به مأموران سرکوبگر حمله کرده و سلاحهای آنان را مصادره میکنند.
امروز اعلام شد بر اثر مبارزات و اعتصابهای کارگران صنعت نفت، دستگاههای سرکوبگر وابسته به صنعت نفت منحل گردیدند.
و باز هم دانشگاه، کانون قیام و آگاهی. امروز گروهی از فارغالتحصیلان دانشکدهٴ فنی تهران چگونگی بهشهادت رسیدن همکار و همکلاسیشان، مهندس عباس میرحیدری را اطلاع دادند.
۱۸بهمن ۱۳۵۷
«سقوط دیکتاتوری قدمی از راه طولانی انقلابی ماست». این تیتر مصاحبه مسعود رجوی با روزنامه کیهان است که امروز منتشر شد. در این مصاحبه از جمله آمده است: «حداکثر حقوق دموکراتیک همهٴ نیروهای مردمی باید رعایت شود».
دانشگاه از پیشتازان انقلاب درس مبارزه را فرا میگیرد. امروز دانشجویان دانشگاه مشهد اعلام کردند هفته تجلیل از شهدای سازمان مجاهدین خلق ایران را اعلام کردند. آنها از مسئولان سازمان مجاهدین درخواست کردند با سخنرانیهای خود، تجارب این سازمان در مبارزه مسلحانه با دیکتاتوری شاه و برای آزادی را توضیح دهند.
سرپرست پیشین پزشکی قانونی پرده از یک جنایت برداشت. او در افشاگریاش که در کیهان به چاپ رسید، از جمله گفت: «آن گروه ۹نفره، از جمله جزنی و ظریفی و یارانشان که در زیر شکنجههای سبعانهٴ ساواک چون کوهی استوار مقاومت کرده و حاضر نشدند شرف و حرمت انقلابی خود را از دست بدهند، بهعنوان اینکه حین فرار کشته شدند، در سال ۱۳۵4تیرباران گردیدند».
تظاهرات و خیزشها ادامه دارد. امروز تظاهرات مردم زاهدان به خون کشیده شد. تبریز قهرمان هم شاهد تظاهرات صدها هزار نفر از مردمی بود که مرگ دیکتاتوری را فریاد میزدند.
سپهبد ربیعی فرماندهٴ نیروی هوایی ارتش شاه پرسنل نیروی هوایی که قصد ترک خدمت را دارند را تهدید کرد.
همچنین نمایندهٴ آبادان در مجلس خبر داد، استعفای خود را اعلام کرده است.
کیهان خبر داد: «جوانان مسلح سرهنگ مزدور بهمن شکوری، از فرماندهان سرکوبگر لشکر ۶۴ رضاییه را به رگبار بستند».
۱۹بهمن ۱۳۵۷
امروز سالروز حماسه سیاهکل است. حماسهای که خون انقلابیونی بزرگ از سازمان چریکهای فدایی خلق ایران آن را در صفحه تاریخ ایران مهر کرد. کیهان گزارش کاملی از نبرد سیاهکل را به چاپ رساند.
در ۱۹بهمن ۱۳۴۹ هنگامی که سکوت ناشی از دیکتاتوری شاه از ثبات رژیم حکایت داشت، ناگهان صدای رگبار تعدادی چریک که به پاسگاه مزدوران در سیاهکل حمله کردند، دیوار اختناق را شکست. این عملیات جرقهای شد تا شرارههای مبارزه مسلحانه توسط انقلابیون این مرز و بوم طومار دیکتاتوری را در هم بپیچد. چند روز بعد ساواک و ارتش شاه این چریکها را در جنگلهای شمال به محاصره در آورد. بعد از نبردی حماسی که در آن بیش از ۶۰تن از مزدوران شاه به هلاکت رسیدند، چریکها به عهدشان با خلق وفا کرده و بهشهادت رسیدند.
دانشگاه تهران شاهد برگزاری مراسم گرامیداشت حماسه سیاهکل بود.
گروهبان مظفر خان محمد از فرماندهان سرکوبگر همدان، به دست یک ارتشی غیرتمند به هلاکت رسید. چندی پیش نیز استوار ملوکی از دیگر فرماندهان سرکوبگر همدان به دست سربازان زیر دستش به قتل رسید.
در پی به رگبار بستن سرگرد عیوقی از فرماندهان سرکوبگر اهواز، امروز گروهی از مردم مسئولیت حمله به این مهرهٴ رژیم را با افتخار به عهده گرفتند.
در پی پیوستن همافران نیروی هوایی به قیام مردم، سازمان ملی دانشگاهیان طی بیانیهیی اعلام کرد: «دانشگاهیان، همافران را تنها نمیگذارند».
درگیری مردم با نیروهای سرکوبگر ادامه دارد. امروز در گرگان مردم و جوانان با ارتش مزدور شاه درگیر شدند. جوانان با سلاح به سمت مزدوران شلیک میکردند.
۲۰بهمن ۱۳۵۷
صدای تیراندازی و فریادهای اضطرابآلود از دوشان تپه به گوش میرسد. خبر، مانند بمبی در تمامی تهران منفجر میشود: «افراد گارد به همافران یورش بردند. درگیری شدید بین دو طرف در جریان است».
هماکنون مردم دستهدسته به سمت پایگاه نیروی هوایی در دوشان تپه سرازیر شدند. آنهایی که سلاح دارند با سلاح، آنهایی که سلاح ندارند با چوب و سنگ وعدهیی هم بر بالای پشتبامها با فریاد الله اکبر.
همافرانی که صف خود را از دیکتاتوری شاه جدا کرده و به مردم پیوسته بودند، ساعتهایی پیش مورد یورش وحشیانهٴ گارد سرکوبگر شاه واقع شدند. خبرها حاکی از آن است که آنها به مقاومت مسلحانه در برابر گارد برخاستند.
مردم از بیرون پادگان به سمت نیروهای سرکوبگر شلیک میکنند. درگیری بهشدت ادامه دارد.
بنا به گزارشهای رسیده، تعدادی از افراد گارد به هلاکت رسیدند. همچنین تعدادی از مردم و همافران نیز، قهرمانانه بهشهادت رسیدند.
نیروهای سرکوبگر از تانکهای غولپیکر چیفتن و انواع خودروهای نظامی برای سرکوب مردم و همافران استفاده میکنند. اما اتحاد مردم و عزم جزم آنها، سدی محکم در برابر نیروهای سرکوبگر ایجاد کرده است. تا همین لحظه چندین تانک و خودروی نظامی گارد توسط مردم منهدم گردیده است.
درگیری سنگین کماکان ادامه دارد. صدای رگبار و انفجار از دوشان تپه با شدت تمام به گوش میرسد. این صداها با فریادهای اللهاکبر مردمی که بر بالای بامها در حمایت از همافران شعار میدهند، در آسمان تهران به هم آمیخته است.
۲۱بهمن ۱۳۵۷
«مسلمان بپا خیز، همافرت کشته شد». این شعار هزاران تن از مردمیست که از هر گوشه تهران به یاری همافران دلیر سرازیر شدند.
از دیشب درگیری سنگین در مرکز آموزش نیروی هوایی در دوشان تپه ادامه داشت. تهران تکبیر گویان بیدار مانده است. تهران مضطرب و نگران است؛ فریاد اللهاکبر به سپیدی سحر میکشد.
به گزارش کیهان عدهٴ زیادی از همافران مسلح از پادگان بیرون آمده و خطاب به مردم فریاد میزنند: «ما بهخاطر شما میجنگیم، به خانههایتان بروید تا ما با آزادی عمل پاسخ افراد مسلح گارد را بدهیم».
اما مردم حاضر به ترک همافران قهرمان نیستند. آنها همه خود را یک ملت بیشکست میدانند. مردم همافران مجروح را به خانههای خود برده و فریاد میزنند: «ما شما را تنها نمیگذاریم».
مردم همچنین میلههای فلزی لای چرخ تانکها و خودروهای گارد گذاشته و آنها را از کار میاندازند. همچنین تعدادی ژ۳ و سلاحهای دیگر را از سربازان گارد گرفته و به همافران و مردم دیگر داده و همگی به جنگ با نیروهای سرکوبگر میروند.
آخرین گزارشها حاکی از آن است که مردم با سوراخ کردن دیوار پادگان به داخل آن برای کمک به همافران رفتند. هماکنون پادگان و اطراف آن بهدست مردم و همافران افتاده و نیروهای گارد با دادن تلفات مجبور به عقبنشینی شدند.
همچنین بنا به گزارشهای رسیده، ستون تانکی که برای کمک به نیروهای گارد عازم دوشان تپه بود، در بین راه تانکها توسط مردم به آتش کشیده شد و سرلشکر ریاحی، فرماندهٴ این ستون هم مورد اصابت گلوله مردم قرار گرفت. نبردهای ۲روز گذشته دوشان تپه نشان داد، نیروهای سرکوبگر بهرغم هر گونه لشکر کشی، در مقابل مردم بهپاخاسته و متحد، محکوم به شکست هستند.
اما این اقدامات هم دیگر اثر ندارد. در پی درگیریهای دیروز و امروز مردم بهخصوص در شرق تهران اقدام به سنگربندی خیابانها و توزیع اسلحه کردند.
شرارههای نبرد با نیروهای سرکوبگر از تهران به شهرهای دیگر ایران هم میرسد. بنا به گزارش کیهان امروز مردم مسلح با ۲ خودرو به پاسگاه ژاندارمری بالانچ ارومیه حمله کرده و تعدادی از مزدوران سرکوبگر را از پای درآوردند. ایران سراسر آتش و قیام است.
۲۲بهمن ۱۳۵۷
جنگ تانکها با مردم مسلح در خیابانها.
تهران در آتش میسوزد. ارتشی که تا یکسال پیش شاه را تبدیل به ژاندارم منطقه کرده و ابرقدرتهای جهان از آن بهعنوان جزیرهٴ ثبات نام میبردند، در حال له شدن زیر گامهای مردم مسلح است.
مجاهدین خلق ایران و همرزمانشان در سازمان چریکهای فدایی خلق ایران، در نبردهای مسلحانهٴ امروز نقش فعال دارند. خبرنگار کیهان از میدان فوزیه گزارش داد تعدادی از چریکهای سازمان مجاهدین خلق بین انبوه مردم سلاح توزیع کرده و به آنها آموزش میدهند. مردم از پیشتازان انقلابشان هم همین انتظار را دارند.
مردم گام به گام به پیش میروند. به گزارش کیهان صبح امروز ستاد ژاندارمری در خیابان ۲4اسفند سقوط کرد. مزدورانی که تا چندی پیش در مقابل مردم ایستاده بودند، اسلحههای خود را بالا گرفته و زبونانه تسلیم شدند.
ساعت ۱۱ صبح مردمی که به مسلسل سازی در فرح آباد حمله کرده بودند با حفر سوراخ در دیوار به درون مسلسل سازی رخنه کرده و آن را تسخیر کردند. در این تهاجم سلاح و فشنگ زیادی به دست مردم افتاد.
از دیشب در گوشه و کنار تهران سلاح گرم در بین مردم تقسیم میشود. گروههایی که سلاحها را به مردم تحویل میدهند، ابتدا از متقاضی میخواهند به قرآن قسم بخورد که سلاح را فقط علیه نیروهای سرکوبگر دیکتاتوری استفاده کند. متقاضی سپس سلاح را تحویل گرفته، بوسهای بر آن زده و یک تیر هوایی شلیک میکند. اگر نیاز باشد، همانجا یک آموزش مختصر داده میشود.
نیروهای سرکوبگر آخرین تلاش خود را میکنند. ۲ گروهانی که از قزوین به سمت تهران برای کمک به گارد جاویدان حرکت کرده بود، در ورودی شاهدشت به اتوبان، توسط مردم کرج محاصره شد. مردم پل پشت سر آنها را تخریب کرده، خودروهای آنان را آتش زدند و سلاحهای آنان را به غنیمت گرفتند.
رویتر در یک خبر فوری اعلام کرد: «تانکهای سنگین وارد مناطق اصلی نبرد در تهران شدند. مردم مسلح به مقابله با آنان برخاستند».
۲ سرباز به کیهان خبر دادند دیروز بعدازظهر با جمعی از جوانان مسلح به کلانتری نارمک حمله کردیم. مزدوران ابتدا مقاومت کرده اما در نهایت در ساعت۷ بعدازظهر کلانتری سقوط کرد. عدهیی از مزدوران کشته و عدهیی تسلیم شدند.
محلههای تهران به سنگرها و دژهای نظامی تبدیل شده است. مردم در هر گوشهیی خیابانها را سنگربندی میکردند.
ابهت تانکهای غول پیکر چیفتن مردم را مرعوب نمیکند. کیهان گزارش داد در گرماگرم جنگهای خونین بین مردم و نیروهای مسلح شاهنشاهی، مردم تانکها و هلیکوپترها را از کار انداختند .
دانشگاه سنگر مبارزه و آزادی. به گزارش کیهان دیروز و امروز دانشگاه تهران حالت عادی خود را از دست داده بود. دانشگاه سنگربندی شده و در هر گوشهیی چریکهای مجاهد و فدایی در حال آموزش نظامی به انبوهی از مردم و دانشجویانی بودند که به دور آنها حلقه زده بودند.
رادیو لندن خبر داد مردم ۵ کلانتری را تسخیر کردند.
بنا به گزارش خبرنگاران کیهان، اکثر نقاط تهران به تصرف مردم درآمده است.
مردم تبریز از دیشب که خبر حمله گارد به نیروی هوایی را شنیدند، در حمایت از مردم تهران به خیابانها ریختند. مردم اصفهان و مشهد و شهرهای دیگر هم در خیابانها فریاد مرگ دیکتاتور را سردادند.
حدوداً در ساعت یک و پانزده دقیقه بعدازظهر، رادیو برنامه خود را قطع کرده و اعلامیهٴ ارتش مبنی بر بیطرفی را پخش کرد.
بدین ترتیب نیروهای سرکوبگر تسلیم خلقی بهپاخاسته و شکست ناپذیر شدند. امروز ۲۲بهمن ۱۳۵۷ انقلاب ایران پیروز شد. دیکتاتوری سلطنتی سرنگون شد. اشک شوق بر چهرهٴ مردم جاری ست. تمام ایران یکپارچه غرق شور و شوق پیروزیست. مردم به یکدیگر تبریک گفته و در هر گوشه به پایکوبی برخاستند.
۲۲بهمن روز سرنگونی دیکتاتوری سلطنتی بهدست خلق قهرمان ایران.