گزیده روزنامههای حکومتی
در روزنامههای حکومتی روز دوشنبه هشتم شهریور، بحرانهای اقتصادی اجتماعی و در رأس آن کرونا و گسترش فقر و گرانی بیشترین مطالب را به خود اختصاص داده است. خط مشترک در روزنامههای وابسته به باند خامنهای، توجیهات برای بازگشایی مدارس در عین پیک پنجم و نزدیک بودن پیک ششم کرونا است. فضاحت سفر وزیر خارجهٔ رئیسی در بغداد برای رعایت نکردن پروتکلها حین عکس گرفتن سوژه مشترک روزنامههای باند مغلوب شده. کلی بافی رئیسی برای مهار قیمت ارز موضوع تمسخر روزنامههای باند مغلوب است. در پاسخ به رئیسی که گفته قیمت ارز باید کنترل شود، نوشتهاند به کی دستور میدی؟ خودت رئیس کل بانک مرکزی را هنوز مشخص نکردی. در روزنامههای حکومتی تکذیب دیرهنگام فیلمهای افشا شدهٔ شکنجه در اوین توسط معاون قوه قضاییه، همراه با جوابش در شبکههای اجتماعی منعکس شده.
تهدید قیام! از خاموشیهای برق تا تحولات افغانستان
وحشت از قیام درد مشترک روزنامههای هر دو باند حاکم است. «منافع رمز ارزها و مضار خاموشی ها» عنوان مطلب روزنامه آرمان است که ضمن اشاره به دست داشتن حاکمیت در مزارع رمز ارز و برقراری مجدد خاموشی آن هم در شهرهای کوچک که صدایشان به جایی نمیرسد هشدار داده «بیش از این آزارمان ندهید، بیش از این با سرمایههای ملی در بیبرنامگی بازی نکنید و ضریب تحمل مردم را در نظر داشته باشید که اگر کاسه صبر آنان لبریز شود»... .
«تقاطع همت – باکری» هم عنوان مطلبی در فرهیختگان از باند خامنهای است. که به شکاف در بین نیروهای رژیم بر سر مواضع ضد و نقیض حکومتی در مورد تحولات افغانستان اشاره کرده و نوشته است «این مسأله هنگامی پررنگتر میشود که به این نکته توجه کنیم که افکار عمومی ایرانیان هنوز در مورد حمایت نظامی (جمهوری اسلامی) از دولت سوریه و دیگر کشورهای منطقه ابهامات و سؤالاتی دارد.
پنهانکاری در مورد سیاست خارجه باعث ابهام و تا حدودی بیاعتمادی برخی مردم به نظام در مورد سیاست خارجه (نظام) در مواجهه با سایر کشورها شده است». در ادامه هم نوشته است: «عدم اقناع افکار عمومی و وجود ابهام در سیاستهای کلی نظام میتواند عواقب سخت و جبراننشدنی برای امنیت ملی کشور ایجاد کند. اثرات و ثمراتی از این عدم اقناع در شعارهای سیاسی معترضان در دیماه ۹۶ و حتی پیش از آن در حوادث پس از انتخابات سال۸۸ مشاهده میشود».
بحران کرونا در «شکاف میان قدرت و مردم»
بحران کرونا و برملا شدن تاکتیکهای مرحله به مرحله رژیم موضوع مطلبی است در اعتماد با عنوان «واکسیناسیون یا واکسیاسیون؟» که نوشته است: « واکسیناسیون چگونه سیاسی و تبدیل به واکسیاسیون یا سیاسی شد؟!» بعد هم خودش پاسخ داده: « باید گفت مگر ممکن بود واکسن سیاسی نشود؟ پاسخ خیر است. سیاسی شدن هر پدیدهیی در ایران ریشه در چند عامل دارد. یکی شکاف میان مردم و قدرت است. دیگری فقدان رسانه رسمی معتبر و آزاد برای اطلاعرسانی درست، سوم وجود شکاف عمیق اجتماعی و قطبی شدن جامعه».
بنبست اقتصادی رژیم موضوع مطالب متنوعی در روزنامههای حکومتی. یک نمونه مقاله دولت بزرگ مشکلات بزرگ میآفریند» در جهان صنعت است که ضمن اشاره به بیراهحلی نظام برای حل مشکلات اقتصادی از داخل، نسخه مذاکره و تسلیم پیچیده و از جمله نوشته: «مشکل اصلی ما دولت بزرگی است که از جیب مردم هزینه میکند»، در ادامه افزوده است: «مسئولان نیز اگر بهدنبال خدمترسانی به جامعه هستند باید بهدنبال احیای برجام، تعامل سازنده با دنیا و اصلاحات عمیق ساختاری باشند و در صورت بیتوجهی به این مسایل و تداوم وضعیت فعلی جامعه به مسیر مهلکی حرکت خواهد کرد».
ستاره صبح هم در واکنش به تکذیب مقام قضاییه رژیم، در مورد افشا شدن گوشهیی از شکنجهها در زندان اوین، اذعان کرده «یکی از جدیترین مشکلاتی که در زندانها وجود دارد ضرب و شتم زندانیان است». در ادامه هم نوشته است: «این قبیل ضرب و شتمها تنها بخش کوچکی از مسأله است. کمبود شدید فضای زندگی در محیط زندانها از جمله مهمترین چالشهای موجود در زندانهای کشور است.
دیگر وضعیت بهداشتی زندانها به هیچ عنوان رضایت بخش نیست. این در حالی است که جمعیت زندانیان در کشور در حدود۳۰۰هزار نفر است... انتشار این فیلمها زنگ خطری برای مسئولان قضایی و زندانهای کشور خواهد بود».