۹مرداد۱۴۰۰
سخن روز
تلاشهای رژیم آخوندی برای خفه کردن صدای مردم بپا خاسته ایران از جمله خیزی که برای قطع اینترنت برداشته، این نگرانی را بهحق در افکار عمومی دنیا ایجاد کرده که آیا رژیم در این نیت شوم موفق خواهد شد یا نه؟
با قاطعیت میتوان گفت که رژیم در این هدف جنایتکارانه شکست خواهد خورد یا به عبارت دقیقتر شکستخورده است و پیام و صدای این قیام در دنیا شنیده شده و شاخصش آنکه بر سیاستها تأثیر گذاشته است.
بهعنوان یادآوری روحانی تاکنون دو سه بار با حسرت اعتراف و آه و ناله کرده که قیام ۹۶ و همچنین قیام ۹۸، همه معادلات بینالمللی را علیه رژیم تغییر داد و یکی از آنها وقتی بود که ۴ماه پس از قیام دی ۹۶، ترامپ از برجام خارج شد.
هم اکنون نیز بیش از دو هفته است قیام مردم ایران که از خوزستان قهرمان شروع شد ادامه دارد و به ۱۴استان دیگر گسترش یافته است و ایرانیان شریف و آزاده همزمان با قیام هموطنانشان در ایران، در شهرهای مختلف اروپا و آمریکا به خیابانها و میدانها آمدند تا صدای هموطنانشان را به گوش جهانیان برسانند.
اما بارزترین شاخص شنیده شدن صدای قیامکنندگان از خوزستان تا شهرها و استانهای مختلف کشور، بازتاب آن در دنیای سیاست و تأثیر مشخصی است که بر معادلات بینالمللی دنیای سیاست گذاشته و در آینده آثار آن بیشتر بارز خواهد شد؛ اما تا همین جا کافی است تنها خبرهای همین یکی دو روز اخیر را مد نظر قرار دهیم که از جمله، گروههای پارلمانی چند کشور اروپایی پارلمان اروپا و همچنین کنگرهٔ آمریکا طی بیانیههای مختلف، از قیام ایران اعلام حمایت نموده و سرکوب و وحشیگری رژیم را محکوم کردهاند. از جمله:
گروههایی از نمایندگان پارلمان اروپا، نمایندگان پارلمان انگلستان و نمایندگان پارلمان بلژیک، نمایندگان پارلمان ایتالیا طی بیانیههایی خطاب به دولتهای خودشان، آنها را بهمحکوم کردن رژیم ایران، بهخاطر سرکوب اعتراضات در خوزستان و دیگر شهرهای ایران و قرار گرفتن در کنار مردم ایران که برای آب و آزادی بپا خاستهاند فراخواندند. از دیگر نکات مشترک در این بیانیهها آن بود که دولتهای اروپایی به مماشات با این رژیم پایان دهند و در حمایت از ملت ایران گامهای جدی و عملی بردارند و همچنین آخوند جلاد رئیسی را که سوابق مشخصی در کشتار مردم ایران دارد، مورد تحریم قرار دهند و ورود او را به خاک اروپا ممنوع کنند.
همچنین ۷سناتور آمریکا شامل سناتورهای ارشد و متنفذ مانند تام کاتن، تد کروز و مارکو روبیو طی نامهیی به رئیسجمهور آمریکا از او خواستند بهابراهیم رئیسی، رئیسجمهور منتصب رژیم ایران و سایر مقامات ارشد این رژیم ویزای ورود بهآمریکا برای حضور در مجمع عمومی سازمان ملل متحد را ندهد.
تأثیرات این مواضع قاطع را در تغییر لحن وزارتخارجهٔ آمریکا شاهد بودیم، از جمله در بیانیهٔ سخنگوی وزارتخارجه آمریکا و همچنین در اظهارات بلینکن وزیر خارجهٔ آمریکا و تأکید او مبنی بر اینکه «ما قویاً در کنار مردم ایران که تلاش میکنند صدایشان شنیده شود، ایستادهایم».
آری، این صدا شنیده شده، صدایی که از خوزستان تا لرستان و کرمانشاه و از اصفهان تا آذربایجان و تهران و تا سراسر ایران یک پیام واحد را پژواک میدهد که رژیم آخوندی حاکم در تمامیتش و با همهٔ باندها و دستجات موسوم به اصلاحطلب و اصولگرا از نظر مردم ایران مطرود و نامشروع است و تا خشت آخر باید منهدم شود.