۲۴مهر۱۴۰۰
سر دیوید ایمس نماینده مجلس، رئیس کمیته بریتانیایی برای آزادی ایران
بیانیه کمیته بریتانیایی برای آزادی ایران در پی درگذشت رئیس کمیته سر دیوید ایمس
نماینده مجلس، بر اثر ضربات چاقو در یک جلسه حوزه انتخابیهاش در لی آن سی
با کمال تأسف و ناباوری از درگذشت سر دیوید ایمس نماینده مجلس، رئیس کمیته بریتانیایی برای آزادی ایران بر اثر ضربات چاقو در یک جلسه انتخاباتی در لی-آن-سی، اسکس، مطلع شدیم.
کمیته بریتانیایی برای آزادی ایران این حمله شرورانه را که نه تنها حمله به سر دیوید، بلکه حمله مستقیم به دموکراسی در انگلستان است، محکوم میکند. ما به خانواده، همسر و فرزندان وی تسلیت میگوییم. در این شرایط سخت افکار و دعاهای ما همراه آنها، کارکنان و همکاران پارلمانی اوست.
سر دیوید بیش از سه دهه قهرمان حقوقبشر و دموکراسی در ایران بود. او همواره از آرمانهای دمکراتیک مردم ایران و جنبش مقاومت ایران، شورای ملی مقاومت، حمایت میکرد. وی در دوران حضورش در مجلس، مرتباً تهدیدهای جدی رژیم تهران را در کنفرانسها، مناظرات و قطعنامههای پارلمانی در حمایت از سیاست قاطع در مورد ایران با تمرکز بر حقوقبشر و حسابرسی از رژیم در رابطه با نقض این حقوق و تروریسم مطرح میکرد.
سر دیوید در موارد متعددی با رئیسجمهور منتخب شورای ملی مقاومت ایران، خانم مریم رجوی، ملاقات کرد. وی همچنین رهبری یک هیأت فراحزبی متشکل از نمایندگان پارلمان بریتانیا و همتایان خود را در چند گردهمایی جنبش مقاومت ایران در پاریس با ارائه بیانیههای حمایت از ایران آزاد و دمکراتیک که توسط صدها نماینده مجلس امضا شده بود، برعهده داشت.
سر دیوید در میان ۳۵نماینده پارلمان و همتایانش در سال۲۰۰۷ کارزار قانونی موفق علیه منع جنبش اصلی مخالفان ایرانی، سازمان مجاهدین خلق ایران را با انگیزههای سیاسی در بریتانیا رهبری کرد. او همچنین تلاش بیامانی برای تأمین امنیت و رفاه مبارزان آزادی در اردوگاههای اشرف و لیبرتی در عراق و انتقال امن و موفق آنها به آلبانی و دیگر کشورهای اروپایی به پیش برد.
سر دیوید در ۶سپتامبر۲۰۲۱ گفت: "یکی از افتخارآمیزترین کارهایی که در زندگی سیاسی خود انجام دادهام، حمایت از شورای ملی مقاومت ایران است که خواهان جایگزینی رژیم ایران با یک دولت امنتر و دمکراتیک تر است."
یک روز قبل از این حمله مرگبار، سر دیوید مقالهای در تاون هال نوشت که در آن دخالت ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور رژیم ایران در کشتار زندانیان سیاسی در ایران در سال۱۹۸۸ را مورد تأکید قرار داد و از دعوت جامعه انگلیسی و ایرانی مبنی بر دستگیری وی در صورت شرکت در کنفرانس تغییرات آب و هوا در نوامبر در گلاسکو، حمایت کرد.
سرانجام، سر دیوید حین کاری که بیش از هر چیز به آن علاقه داشت، یعنی خدمت به حوزه انتخابیه خود، دار فانی را وداع گفت. او بهخاطر مهربانی و تعهدش، نه تنها توسط مردم جنوب غرب، بلکه میلیونها ایرانی که رویای ایران آزاد را در سر میپرورانند، و امروز دوست عزیز و قهرمان خود را از دست دادهاند، در یادها خواهد ماند.