۲۳مرداد۱۴۰۰
سید عزت الله ضرغامی
سید عزت الله ضرغامی متولد١٣٣٨ در جنوب تهران است. او تحصیلات خود در مقاطع مختلف را در تهران گذرانده است.
خودش در توضیح نحوه اخذ مدرک دانشگاهی اش! چنین میگوید: «مهر ٥٧ در دانشگاه امیرکبیر قبول شدم و با توجه به ٣ رویداد پیروزی انقلاب اسلامی، اشغال لانهجاسوسی و انقلاب فرهنگی؛ با ٣ دوره تعطیل و تأخیر دانشگاه مواجه شده و نهایتاً در سال ٦٥ به سلامتی! فارغالتحصیل شدم.»
ضرغامی از دانشجویانی بود که در اشغال سفارت آمریکا شرکت داشت، در دهه ۶۰ با سپاه پاسداران همکاری فعال داشته است.
ضرغامی در سال ٦١ وارد سپاه میشود و با برنامه رادیویی سپاه، اولین فعالیت خود را در این ارگان آغاز کرد و مهر سپاه بر پیشانی و سوابق او میخورد.
با نگاهی به کارنامه ضرغامی شاید بهتر بتوان به شخصیت او پی برد:
١- عضویت در شورای عالی انقلاب فرهنگی! با حکم خامنه ای
٢- عضویت در شورای عالی فضای مجازی! با حکم خامنه ای
٣- دو دوره ریاست سازمان صداوسیما با حکم خامنه ای
٤- عضو هیئت علمی! دانشگاه آزاد اسلامی
٥- عضویت در هیئت امنای دانشگاه امیرکبیر
٦- عضویت در هیئت امنای دانشگاه هنر!
٧- معاون امور مجلس و استانهای سازمان صداوسیما
٨- نماینده قوه قضائیه! در شورای نظارت بر سازمان صداوسیما
٩- معاون امور سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
١٠- معاون امور مجلس و استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
١١- مشاور عالی! وزیر ارشاد
١٢- معاون امور مجلس وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح
١٣- رئیس کارخانجات صنعتی حسن باقری سپاه (تولید موشکهای فجر)
١٤- معاونت فرهنگی و عضو شورای مرکزی جهاد دانشگاهی دانشگاه امیرکبیر
١٥- مدیرعامل شرکت عمران قدس، تحت پوشش بنیاد جانبازان!
١٦- عضویت در هیئت امنای خبرگزاری جمهوری اسلامی!
١٧- عضویت در هیئت امنای سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران
١٨- عضویت در هیئت امنای کانون پرورشی فکری کودکان و نوجوانان
١٩- عضویت در هیئت امنای باغ موزه دفاع مقدس!
٢٠- عضویت در هیئت امنای بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس!
٢١- مشاور طرح و برنامه دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی
٢٢- نویسنده و گزارشگر برنامه رادیویی سپاه پاسداران
٢٣- مسئول کانون فرهنگی حر
٢٤- مربی پرورشی! منطقه ١٦ تهران (نازی آباد)
٢٥- عضو دانشجویان مسلمان! پیرو خط خمینی در اشغال سفارت آمریکا
٢٦- عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی! دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر
وی همچنین معاونت امور سینمایی وزارت ارشاد! در دوران وزارت علی لاریجانی و مصطفی میرسلیم، و معاونت صداوسیما در امور استانها و حقوقی و امور مجلس در دوران ریاست لاریجانی را برعهده داشته است.
بعد از اشغال سفارت آمریکا، پیشنهاد اشغال سفارت شوروی توسط ضرغامی و دوستانش مطرح شده بود [پایگاه اقتصادی خبری صدرا]، افکاری از این سنخ، بعدها توسط دوستانش در سپاه، به طرق مختلف و در کشورهای مختلف پی گرفته شد.
ضرغامی در دوران تصدی ریاست صدا و سیمای جمهوری اسلامی! نمایشی از سانسور و اختناق را به اجرا گذاشت. او در این دوران از پاسخگویی به سوالات خبرنگاران سر باز زده، همچنین عدم برگزاری نشست خبری و سیاست عدم پاسخ به مطالبات مردم از سیاست های ده ساله وی میباشد. دورانی که جامعه ایران قطعا قاضی عادلی درباره آن میباشد.
ضرغامی همچنین در مورد عملکرد صدا و سیما در قیام ۸۸میگوید: «در واقع اینها یک اقدامات کاملاً تحریککننده بود و زمانی که این اتفاقات افتاد نگاه ما دیگر به این راهپیمایی عوض شد و حرکتی صورت گرفته بود که در ادامه آن منجر به اینهمه خسارت شده بود؛ حق باید بدهید وقتی که در انتخابات یک فردی با رأی بالا انتخاب میشود، نمیتوان تجمع طرف مقابل را با آبوتاب گزارش داد، بنابراین ۲۵خرداد ۸۸مربوط به تهران و تنها در طول چند چهارراه و خیابان بود، بنابراین اگر این را در سطح ملی اشاعه میدادیم چه میشد؟ درحالیکه اصلاً در شهرستانها چنین مسئلهای مطرح نبود و فتنه تنها در چند خیابان تهران خلاصه میشد»
با نگاهی گذرا به این جملات ضرغامی میشود پی به ماهیت و نحوه برخورد او با مردم ایران برد، رویکردی که بالفعل لطمات جبران ناپذیری به مردم ایران وارد ساخته است.
اتحادیه اروپا طی تصمیم مورخ ۴ فروردین ۱۳۹۱، هفده مقام ایرانی از جمله عزتالله ضرغامی را به دلیل نقشی که در نقض گسترده و شدید حقوق شهروندان ایرانی داشتهاند، از ورود به کشورهای این اتحادیه محروم کرد.
براساس بیانیه اتحادیه اروپا عزتالله ضرغامی در زمان تصدی ریاست صدا وسیمای جمهوری اسلامی! به دلیل پخش اعترافات اجباری متهمان و پخش دادگاههای نمایشی از شبکههای تحت مدیریتش مورد تحریم اتحادیه اروپا قرار گرفته است.
حال در گرماگرم تنور انتخابات! ضرغامی دوباره به میدان آمده است، وی در ۲۵ اسفند ۹۵ اعلام کرد:«با انگیزه اصلاح مدیریت کلان کشور و پاسخ به مطالبات شرافتمندانه مردم و حل مشکلات آنان، دعوت جبهه مردمی انقلاب، برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری ٩٦ را پذیرفتم و پای بندی به عقل و تصمیم جمعی آنان را لازمه موفقیت میدانم.»
قضاوت درباره کارنامه ضرغامی، بر عهده خوانندگان است.