۲۹خرداد۱۴۰۰
حوزه های خالی رأی گیری
از چندماه قبل که سیرک انتخاباتی در دستور کار رژیم و سردمداران آن قرار گرفت، نگرانی اصلی آنها این بود که بساط آن سوت و کور باشد و بهقول خودشان مردم از صندوقهای رأی قهر کنند.
خامنهای و سایر سردمداران نظام به انواع لطایفالحیل متوسل شدند تا به گمان واهی خود بتوانند هر چند محدود هم که شده مردم را به پای صندوقهای رأی بکشانند.
د راین مسیر خامنهای و مراجع جیرهخوار او حتی متوسل به فتاوی دینفروشانه شدند و دادن رأی توسط مردم را بهعنوان یک واجب شرعی و عدم شرکت در آنرا در زمره گناهان کبیره و حتی بالاترین گناه کبیره عنوان کردند.
خامنهای در سخنان ۲۶خرداد خود با نگرانی عدم مشارکت مردم را تأمین کننده «اهداف بیگانگان» و شرکت آنها را «موجب کاهش فشار دشمنان» دانست و تأکید کرد که «قهر با صندوق مشکلی را حل نمیکند» که هیچ بلکه مشکلات را بیشتر از این هم میکند.
پیش از این نیز در سخنرانی بهمناسبت سالمرگ خمینی در زمینه وجوب شرکت در انتخابات گفت: «زیانهای حضور کمرنگ در انتخابات دارای پیامدهای دنیوی و مستلزم بازخواست الهی است در وصیّت نامهٔ امام یک عبارت بسیار هشداردهندهای هست که میفرمایند: «عدم حضور در انتخابات، در بعضی مقاطع چه بسا گناهی باشد در رأس گناهان کبیره»؛ یعنی درباره انتخابات نظر امام این است. یا در یک بیان دیگر میفرمایند: «کوتاهی در مشارکت دارای پیامدهای دنیوی، چه بسا تا نسلها بعد و مستلزم بازخواست الهی است» (سایت خامنهای ۱۴خرداد ۱۴۰۰).
روزنامه فرهیختگان از باند خامنهای هم در این رابطه نوشت «انتخاباتی که جامعه را چندپاره و گسسته کند، حتی در فرض درصد بالای مشارکت، برندهای نخواهد داشت. بذر این انسجام یا خدایناکرده افتراق و گسست، در روزهای رقابت انتخاباتی پاشیده میشود»... . این روزنامه در حالی که نظام را «ملت ایران» نامیده صفآرایی بین مردم و نظام را به بیان معکوس چنین توصیف کرده: «در انتخابات پیشرو، دوقطبی اصلی نه میان اصولگرا و اصلاحطلب و نه میان عمرو و زید است؛ یک سر این دوقطبی، دشمنان قسم خورده ملت ایران هستند که... مردم را به قهر با صندوق و سرنوشت خود دعوت میکنند» (فرهیختگان ۲۷خرداد ۱۴۰۰).
از آنجا که حفظ نظام مرزسرخ همه باندها و جناحهای رژیم است آخوند حسن روحانی هم گفت: «نباید با صندوق قهر کنیم حتی با اکراه پای صندوق بروید» (تلویزیون شبکه خبر ۲۶خرداد ۱۴۰۰)
جواد ظریف نیز ضمن اذعان به نفرت مردم ایران نسبت به حاکمیت و مشکلاتی که برایشان بهوجود آورده به مردم توصیه کرد بهدلیل «کمبودها، کاستیها و اشتباهات»، انتخابات را تحریم نکنند چرا که «قهر با صندوق رأی قطعاً راهحل نیست» (خبرگزاری مهر ۲۴خرداد ۱۴۰۰)
عبدالناصر همتی یکی از کاندیداهای ریاستجمهوری و مورد تأیید باند مغلوب رژیم هم ابراز امیدواری کرد مردم «قهر با صندوق رأی را کنار بگذارند».
بهزاد نبوی «رئیس اجماع ساز اصلاح طلبان» یعنی باند مغلوب رژیم هم در پیامی گفت: «هر انتخاباتی که مردم حضور پیدا نکردهاند، شکست خوردهایم و الآن هم اگر مردم حضور پیدا نکنند، شکست خواهیم خورد» (روزنامه شرق ۲۵خرداد ۱۴۰۰).
پیش از موارد و نمونههایی که در بالا به آنها اشاره شد، سایت کشتهشدگان رژیم ضمن ابراز هراس از فعالیتهای شورای ملی مقاومت و سازمان مجاهدین خلق ایران نوشت: «بر اساس اعلام شرکت الکترونیکی و رایانهای آمریکایی ncr، مخالفان ایران، سازمان مجاهدین خلق، فعالیتهای ضدایران را در ماه مه انجام داده و نقش اصلی را در کارزار تحریم انتخابات سال۲۰۲۱ ایران ایفا میکنند. آنها در تلاش هستند تا مردم ایران را از آینده و شرکت در انتخابات آتی دلسرد کنند» (سایت موسوم به شهدای ایران ۱۹خرداد ۱۴۰۰).
خبرگزاری ایرنا وابسته به دولت روحانی نیز از قول یک مهره هشدار داد: «خودداری از شرکت در انتخابات راه را بر بدخواهان ایران باز میکند و نگذارند خواسته مخالفان نظام مبنی بر کاهش میزان مشارکت تعبیر شود» (ایرنا ۲۵خرداد ۱۴۰۰)
بیدلیل نبود که روز جمعه گذشته (۲۱خرداد ۱۴۰۰) خامنهای امام جمعههایش را در سراسر کشور بسیج کرد تا ذکر مصیبت قهر مردم با صندوق بخوانند و نتیجه بایکوت صندوق رأی توسط آنها را به نفع مجاهدین و مقاومت ایران بدانند.
امام جمعه موقت قزوین گفت: «سازمان مجاهدین در نزدیکی انتخابات تلاش میکند تا با سه رویکرد مختلف به کاهش مشارکت انتخاباتی اقدام کرده و در نهایت جنگ داخلی راه بیندازد» (ایرنا ۲۱خرداد).
امام جمعه ساری هم گفت: « مجاهدین در داخل در فضای مجازی مردم را به رأی ندادن دعوت میکنند» (خبرگزاری فارس ۲۱خرداد ۱۴۰۰).
اما بهرغم این همه نگرانیها عدم شرکت مردم در روز ۲۸خرداد و سوت و کور بودن محلهای اخذ رأی، نشان داد که در این انتخابات هیچیک از کاندیداها برنده نیستند، بلکه تمامیت رژیم بازنده و طرف مقابل یعنی مردمی که رایشان سرنگونی است پیروز این میدان هستند.
رأی قاطع نه مردم به نمایش انتخابات به حدی قوی و آشکار است که پاسدار محسن رضایی هنگام دادن رأی عاجزانه خطاب مردم گفت: «اما صحبت من با کسانی هستند که با صندوق های رأی قهر کردند با صندوقها قهر نکنید. از شما تقاضا میکنم بیایید رأی بدهید» (تلگرام چند ثانیه ۲۸خرداد ۱۴۰۰).
بیدلیل نیست که آخوند علمالهدی امام جمعه خامنهای در مشهد عدم شرکت مردم در انتخابات و رأی ندادن آنها را به منزله رأی آنها به مجاهدین دانست.
چند امام جمعه دیگر هم از جمله امام جمعههای اردبیل، ساری و رفسنجان نیز گفتند رأی ندادن و شرکت نکردن در انتخابات بهمثابه رأی دادن به دشمن و مجاهدین است (خبرگزاریهای فارس، مهر و ایسنا ۲۸خرداد ۱۴۰۰).
آری، نه بزرگ امروز مردم ایران به حاکمیت به منزله آری به مقاومتی است که طی چهار دهه گذشته از شعار محوری «سرنگونی نظام» کوتاه نیامده و تا رسیدن به این هدف مقدس دمی از پای ننشسته و از این پس نیز بهدنبال تحقق آن است، خصوصاً اینکه از حمایت مردمی هم برخوردار است که امروز به تمام جهانیان نشان دادند که رایشان سرنگونی است.