۱۷خرداد۱۴۰۱
زندگی در کوچه
در اثر گرانیهای اخیر قیمت مسکن نیز گران شده است. و این بر شدت بیخانمان شدن مردم افزوده است. در یکی از تصاویری که از یک خانواده در شبکههای اجتماعی منتشر شده است گزارشگر صحنه میگوید:«به یک خانوادهای برخورد کردیم که بهخاطر نداشتن پول و اجارهخانه وسایلشان را ریختهاند توی خیابان. وسایل این خانوادهٔ مظلوم و ستمدیده در خیابان پهن شده. زنی که در چادر نشسته با بغض میگوید شبها اینجا سرد است. یخ کردیم. ما پشت این دستشویی زندگی میکنیم. من یک زن ضعیف مریض هستم. کلیهام درد میکند. گواتر دارم. دستشویی را سر ظهر میبندند شب میبندند. من باید کجا بروم؟ این بچه هم کم خونی داره. این وضعیت ماست این زندگی ماست. اگر از این مقامات خودشان زن و بچهشان اینجا دو روز زندگی کرد، من اسمم را عوض میکنم.
صدای مردی نیز در این فیلم به گوش میرسد که: رئیسی همه را ریشهکن کرد.
روزنامه حکومتی فرهیختگان۴ خرداد۱۴۰۱ نوشت: هزینه مسکن در ایران ۲برابر متوسط جهان، ۳۲میلیون ایرانی درگیر اجاره بهای مسکن! است.
این روزنامه نوشت: «بر اساس آمار، تعداد اجاره نشینان در ایران از ۱۲درصد در سال۱۳۶۵ به ۲۳درصد تا سال۸۵، به ۲۷درصد تا سال۹۰ و به ۳۸درصد تا سال۹۹ رسیده است. این به آن معنی است که ۳۲میلیون ایرانی درگیر مسأله اجارهبهای مسکن هستند. این عدد از این منظر حائز اهمیت است که طبق آمارها، در مناطق شهری کشور ۴۳درصد از هزینههای مستاجران مربوط به مسکن است؛ رقمی که معادل ۲.۲ برابر میانگین هزینههای خانوارها در جهان است».
حسینی، یک عضو کمیسیون بهاصطلاح عمران مجلس ارتجاع اذعان کرد که دولت رئیسی رسماً ۲۵درصد قیمت مسکن و اجارهبها را افزایش داده، اما در عمل، قیمتها بین ۳۰۰ تا ۴۰۰درصد افزایش یافته است.
بهار نیوز نیز از قول همین فرد در تاریخ ۱۴اردیبهشت نوشت: بازار اجاره نشینی رها شده است. ۳۰میلیون اجارهنشین در این بازار دچار مشکل هستند.
روشن است که اجاره نشینی و بالارفتن نرخ اجاره، بیخانمانی تودههای مردم و بهدنبال آن گسترش فجایع را در پی دارد.
روزنامه حکومتی مردمسالاری سوم خرداد اعتراف یک کارشناس اقتصادی رژیم را بهنام اطهاری نقل کرده است که میگوید: «تبعات اجتماعی بهوجود آمده از افزایش نرخ اجاره امروز به عیان در جامعه دیده میشود و (آن) خشونت در حال گسترش (در جامعه) است.
این کارشناس اقتصادی تأکید کرده است که: امروز دیگر مسئولان نمیتوانند پشتبام خوابی را تکذیب کنند چرا که این سبک زندگی را در کشورمان میبینیم
در این شرایط بهخصوص با گرانیهای اخیر کالاها، خرید مسکن نیز برای بسیاری از مردم غیرممکن شده است.
روز چهارشنبه ۳۱فروردین ۱۴۰۱ متقاضیان مسکن ملی زعفرانیه گناباد در اعتراض به قیمتهای ساخت و ساز این مجتمع در جلوی فرمانداری گناباد تجمع اعتراضی برپا کردند.
به این ترتیب بهرغم وعدههای دروغین رئیسی مبنی بر حل مشکل مسکن با ساخت ۴میلیون مسکن، آنچه تاکنون نصیب مردم ایران شده ادامه سونامی گرانیها و افزایش ۳۰۰درصدی اجارهبها و آوارگی اجارهنشینهاییست که توانشان طاق شده است.