۲۳اردیبهشت۱۴۰۱
گرانی و تورم بلای جان ملت
خبرگزاری سپاه پاسداران (فارس) میزان افزایش قیمت شماری از اقلام اساسی مورد نیاز مردم بر اثر حذف یارانهٔ این کالاها را اعلام کرد و از جمله نوشت: «قیمت هر کیلو گرم مرغ به ۶۰هزار تومان، هر شانه ۱.۹ کیلوگرمی تخممرغ بهحدود ۸۰هزار تومان، هر بطری ۸۰۰گرمی روغن خوراکی به ۶۰هزار تومان، پنیر بستهای به ۳۸هزار تومان و شیر نایلونی به ۱۵هزار تومان» افزایش مییابد (خبرگزاری فارس ۲۲اردیبهشت ۱۴۰۱).
بهرغم انکار دولت جلادان مبنی بر اینکه نان گران نمیشود، بهقول رسانههای حکومتی نان نیز در حال پرکشیدن از سفرههای مردم فقیر است.
دولت ورشکسته رئیسی جلاد چپاولگرانه تلاش میکند بهقول برخی مهرههای نظام با چیزی تحت عنوان «کمک معیشت» ۳۰۰تا ۴۰۰هزار تومانی شوک اجتماعی ناشی از افزایش سرسامآور قیمت کالاهای اساسی را خنثی کند تا بتواند در گام بعدی مردم را بهزندگی کوپنی که در ۳۰سال پیش مرسوم بود گرفتار کند تا در پناه این ترفند مبلغ عظیم یارانهٔ کالاهای اساسی را بالا بکشد.
حاصل چپاول ناشی از گرانی سرسامآور کالاهای اساسی مورد نیاز سفرههای مردم، علاوه بر دولت جلادان، همچنین بهجیب نهادهای غارتگر حکومتی هم میرود که بهطور سازمانیافته با احتکار کالاهای اساسی، قیمتها را بیشازپیش افزایش میدهند.
نتیجهٔ این احتکارها ساعتها ایستادن مردم در صفهای طولانی جلو سوپرمارکتها و مغازههای توزیع کننده کالاهای اساسی است که البته بسیاری از آنها نیز بدون اینکه موفق به خرید کالای مورد نیازشان بشوند دست خالی به خانه برمیگردند.
احتکارکالاهای اساسی بهطور سازمانیافته توسط این نهادها در حالی است که آخوند محمد جعفر منتظری دادستان کل رژیم، مردم و فروشندگان جزء را عامل این وضعیت دانست و برای آنها کشیدن خط و نشان کشید» (تلویزیون شبکه خبر ۲۲اردیبهشت۱۴۰۱).
پیش از آن نیز آخوند رئیسی جلاد وقیحانه گفت: «هیچ تردیدی در برخورد با فساد گرانفروشی، کم فروشی و احتکار نداریم» (تلویزیون شبکه خبر ۱۹اردیبهشت ۱۴۰۱)
بازتاب این اقدامات چپاولگرانه و سرکوبگرانه شعلهور شدن آتش اعتراضات مردم با شعار مرگ بر رئیسی و مرگ بر خامنهای است که این روزها از جمله در ایذه، ماهشهر، درود و جونقان شاهد آن هستیم.
امری که باعث شده کارشناسان و رسانههایی از حاکمیت و حتی اعضای مجلس ارتجاع نسبت به آن هشدار بدهند. از جمله روزنامه حکومتی جهان صنعت نوشته است: «جامعه نسبت آناتومی و ناهنجاریهای اجتماعی همانند اعتراضات خیابانی را شکل میدهد... واکنش جامعه نسبت به گرانی نان غیرقابل پیشبینی نیست، چرا که در آبان ۹۸ شهروندان جامعه در راستای گرانی یکشبه بنزین به خیابانها آمدند» (روزنامه جهان صنعت ۱۷اردیبهشت۱۴۰۱).
قاسم ساعدی نایبرئیس کمیسیون انرژی مجلس ارتجاع هم هشدار داد: «تورم و بحران اقتصادی میتواند حوادثی مانند دی ۹۶ و آبان ۹۸ را رقم بزند و شاید خطر جدیتر باشد چون تأمین نان و معیشت مردم به خطر افتاده».
البته باید بهاین وحشتزدگان حق داد که نسبت به نتیجه بازی خامنهای و رئیسی با گرانی و افزایش سرسامآور قیمت کالاهای اساسی نگران باشند.
زیرا بازی با گرانی در واقع بازی با آتش ظلمتسوزی است که شعلههای آن در فریادهای مرگ بر خامنهای، مرگ بر رئیسی و آخوند باید کشته شه اکنون بهگوش میرسد و میرود تا در سراسر میهن طنینانداز شود.