1 / 3
Caption Text
2 / 3
Caption Two
3 / 3
Caption Three

چه كساني و چرا خواهان سانسور مجاهدين خلق هستند؟


 دوشنبه ۳۰تیر ۱۳۹۹
نویسنده مطلب: حميد بهرامي

براي سال‌ها كساني تحت عنوان خبرنگار، كارشناس و فعال سياسي با حضور در شبكه هاي فارسي زبان خارج كشور مانند راديو فردا، بي بي سي فارسي و صداي امريكا به بيان مواضع عموماً اصلاح طلبانه و يا هواداري از بازگشت سلطنت مي‌پرداختند. حضور اين افراد تواماً با بايكوت مجاهدين خلق بستري را براي پيش بردن توهم استحاله‌ي رژيم اسلامي حاكم بر كشور فراهم كرده بود.

همزمان با اين سياست شبكه هاي مذكور، دستگاه اطلاعاتي رژيم در داخل و بعضاً در خارج مشغول ساختن برنامه‌هاي مختلف عليه مجاهدين خلق بود. در داخل سركوب و در بيرون بايكوت شده، مجاهدين خلق عملاً در داخل و خارج زير فشار تبليغاتي بودند. شبكه هاي مذكور انواع افراد را تحت عنوان خبرنگار، كارشناس و يا فيلسوف به مخاطبان معرفي كردند، علي عليزاده يكي از بهترين مثال‌هاست. وجه مشترك اكثر اين افراد بيان مخالفت‌شان با تغيير رژيم و بستن افترا به مجاهدين خلق بود.
اين شبكه هاي فارسي زبان حتي كساني را به عنوان اعضاي سابق مجاهدين خلق دعوت كرده و بدون رعايت اصول حرفه‌اي و كاملاً ناجوانمردانه به تكرار تبليغات رژيم عليه مجاهدين پرداخته‌اند. دعوت از شخصي به عنوان مسعود خدابنده تحت عنوان عضو سابق و اجازه‌ي پخش اتهامات بي‌اساس بدون رعايت حق پاسخ گويي، مشتي از خروار است. لازم به ذكر است كه مسعود خدابنده طبق گزارش وزارت دفاع امريكا و سازمان هاي امنيتي بريتانيا براي وزارت اطلاعات ايران كار مي‌كند و روزنامه‌ي ديلي ميل گزارش‌هاي مفصلي در اين باره به چاپ رسانده است.
اما در سه سال اخير اكثر افراد مذكور نسبت به سياست‌هاي تلويزيون جديد التأسيس ايران اينترنشنال درمورد مجاهدين خلق معترض هستند.
ايران اينترنشنال به مدت سه سال است اقدام به پخش زنده‌ي مراسم سالانه‌ي مجاهدين كرده است و هر ساله با چالش‌هايي مواجه بوده است.
در روز جمعه بيست وهفتم تير ماه ايران اينترنشنال مراسم سالانه‌ي مجاهدين را بصورت زنده به همراه مخالفان و موافقان سازمان مذكور پخش كرد.
سخنراني مريم رجوي پخش شد، قبل و بعد از سخنراني منتقد و موافق رجوي صحبت كردند. همه چيز مانند يك دمكراسي پيش مي‌رفت.
سخنراني رجوي در يك ساعت پربيننده بود و بينندگان ميليوني ايران اينترنشنال كه عموماً از طبقه‌ي متوسط و زيرين جامعه هستند، بر خلاف سانسور مطلق ساليان اخير، زني را ديدند كه در يك كنفرانس كاملاً منظم به خامنه‌ايِ مورد نفرت قرار گرفته مي‌تازد و حرف از حقوق زنان، زحمتكشان و اقليت‌ها مي‌زند.
اكثر بينندگان اهل فعاليت در توييتر و شبكه‌هاي اجتماعي نيستند و تنها به تماشاي تلويزيون بسنده مي‌كنند. ديده و شنيده شدن رجوي با آن ديسيپلين و نظم مراسم هرچقدر براي مردم عادي و طبقه ي زيرين جامعه جذاب بود براي دو گروه ناراحت كننده شد. بلافاصله پس از پايان مراسم دو گروه نسبت به پخش برنامه اعتراض كرده و ايران اينترنشنال زير ضرب حملات رژيم از يك طرف و كارشناسان و فيلسوفان ذكر شده (كه عموماً سلطنت طلب هستند) رفت.
در اين‌كه ايران اينترنشنال بايستي به معترضان پخش برنامه اجازه‌ي صحبت مي‌داد و خود را از زير فشار رها مي‌ساخت، يا به عبارت ژورناليستي مواضع را بالانس مي‌كرد، شكي نيست. اما فرداد فرحزاد در برنامه‌ي تيتر يك بصورت كاملاً غير حرفه‌اي و سوال‌هاي جهت‌دار از علي‌اصغر رمضان‌پور (مدير خبر شبكه) سعي در القاي پروپاگانداي رسانه اي اتحاد دو گروه مذكور كرد.
البته جواب‌هاي منطقي و مستدل رمضانپور راه را بر موضوع بست.
اما فرحزاد با نشان دادن هشتگي كه در هيچ رسانه‌ي حرفه‌اي نمايش داده نمي‌شود ، هشتگي كه توسط حميد بعيدي‌نژاد (سفير رژيم در لندن) و سلطنت طلبان ساخته شده بود، به استقبال برنامه‌ي چشم‌انداز رفت. حتي منابعي از فشار بعيدي‌نژاد از طريق واسطه‌ها بر ايران اينترنشنال خبر داده‌اند. برنامه‌ي چشم‌انداز غيرحرفه‌اي و غير منصفانه با تريبون دادن به احسان نوروزي (كسي كه بخاطر اظهاراتش مبني انداختن زنان با حجاب به كوره‌ي آدم‌سوزي از دويچه وله اخراج شده بود) بدون دادن حق دفاع به مجاهدين دوباره به پروموت هشتگ متعلق بعيدي نژاد پرداخت.
در پايان اميد كه تلويزيون ايران اينترنشنال در آينده سياست كثرت‌گرايي خود را ادامه دهد اما راه‌هاي بهتري براي خلاصي خود از زير فشار پيدا كند و تسليم صحنه‌آرايي‌هاي سياسي كساني كه بودن مجاهدين را در نبودن خودشان تعريف مي‌كنند نشود.




نظرات

پست‌های معروف از این وبلاگ

🔴 خامنه‌ای بازنده استراتژیک به مناسبت دومین سالگرد جنگ غزه

🔴آیا سلطنت‌طلبان واقعاً ملی‌گرا هستند؟