آموزشهای تبیین جهان
سلسله آموزشهای تبیین جهان - قواعد و مفهوم تکامل
مسعود رجوی - ۱۳۵۸
مسعود رجوی در نیمه سال ۱۳۵۸ کلاسهایی را تحت عنوان تبیین جهان در دانشگاه صنعتی شریف آغاز نمود. در این کلاسها که به آموزش فلسفه و ایدئولوژی مجاهدین میپرداخت بیش از ۱۰هزار نفر شرکت میکردند. سپس فیلمها و فایل صوتی آن و همچنین بیش از یکصدهزار نسخه چاپی از متون هر جلسه در سراسر کشور توزیع میشد. هماکنون کتابی در ۱۶جلد بهعنوان «تبیین جهان» وجود دارد که نتیجه ۱۶جلسه از کلاسهای مسعود رجوی است.
این کتاب که حاصل آموزش و سخنرانی مسعود رجوی در دانشگاه صنعتی شریف از ۲۳آذر تا بهمن ۵۸ است دیدگاه مجاهدین نسبت به هستی، انسان و تاریخ را بازتاب میدهد.
مسعود رجوی در این سلسله آموزشها داستان پیدایش و تحول هستی و سایر تبیینهای فلسفی را به زبانی ساده و با استفاده از مهمترین کتابهای تخصصی در همان زمینه بیان کرده و در همین بستر به جمعبندی و معرفی مهمترین قواعد تکامل پرداخته است.
مسعود رجوی در هر مرحله ضمن طرح تعاریف پایهیی لازم در هر بحث، به دیدگاه قرآن و برخی از اندیشمندان مسلمان اشاره کرده، سپس به بررسی و نقد مکاتب فکری مختلف در باب "هستی یا عالم وجود" پرداخته است.
در این مسیر مسعود رجوی مخاطبش را در سفری دور و دراز از ابتدای خلقت تا زمان حاضر همراهی کرده و گام به گام او را با قوانین هستی و رمز و راز تکامل آشنا میکند.
این بحث که مرجع دست اول در شناخت ایدئولوژی و دستگاه اندیشه مجاهدین است ـ در کتاب تبیین جهان تدوین شده است ـ خود یک پروسه تکاملی دارد.
اسکلت اصلی آن در سالهای میانی دهه ۴۰ توسط بنیانگذاران سازمان و مسعود رجوی در حد یک جزو ه یا مقاله چند صفحهای تنظیم شد و در سال ۱۳۵۳ بهصورت یک کتاب کامل در آمد. البته همین نسخه نیز توسط ساواک و اپورتونیستها از بین رفت و مجدداً در سال ۱۳۵۸ توسط مسعود رجوی بازنویسی و تکمیل گردید.
مسعود رجوى:
«... در سال ۱۳۵۳ در زندان قصر، يک تابستان را صرف نوشتن کتاب تبيين جهان کردم. همزمان چند تيم با مسئوليت مجاهد شهيد، فرمانده کاظم ذوالانوار، آن را روي کاغذ سيگار ريزنويس ميکردند و کاظم آنها را در جاسازي مناسب، از طريق قهرمان شهيد مراد نانکلي به بيرون از زندان و بهدست مجيد (شريف واقفي) ميرساند. مراد اين کار را با شيوههاي مختلف از طريق خواهرش، که گاه به ملاقات او ميآمد انجام ميداد. مراد، شمالي و بسيار رشيد و درشت اندام بود. عاقبت هم بر سر همين ارتباطات با بيرون از زندان، جان باخت و در زير شکنجه در کميته، به شهادت رسيد. فکر ميکنم که شهادتش در اواخر سال ۵۳ بود.
مدتي پس از اينکه کتاب تبيين را فرستاديم، کاظم بمن گفت، مجيد پيام داده که مثل اين است که براي ما “تانک” فرستاده باشيد. يکي دو سال بعد، که جريان اپورتونيستي برملا شد، من تازه معني حرف مجيد را فهميدم که بچههاي آن روزگار، در فقدان آموزش، آنهم در شرايط دربدري، تاکجا زير ضربات و حملات تئوريک اپورتونيستها، نيازمند اين بحث و اين کتاب بودهاند.
در حملات بعدي پليس به زندان، تنها نسخه ريزنويس اين کتاب از دست رفت، تا وقتي که دوباره همين بحث را، در سال ۵۸ در دانشگاه صنعتي شريف، در کلاسهاي “تبيين جهان”، از نو شروع کرديم. اولين بار که براي اين بحث، وارد همان دانشگاهي شدم که مجيد دانشجوي آن بود و حالا دانشگاه بنام او “دانشگاه صنعتي شريف” نامگذاري شده بود، در همة لحظات، تصويرش جلويم بود و در ذهن و قلبم موج ميزد. انگار که همان جا، حّى و حاضر و ناظر است و ميخواهد شاهد انتقال آن “تانکِ” ايدئولوژيکي که گفته بود، به نسل انقلاب باشد...».
کانال تلگرامی تبیین جهان:
دانلود کتابها:
- https://t.me/tabeenjahan
دانلود کتابها: