۱۳فروردین۱۴۰۱
گرانی دارو
روز۶ فروردین خبرگزاری ایرنا وابسته به دولت رئیسی جلاد از قول خانی عضو کمیسیون تلفیق بودجه مجلس رژیم نوشت: «مجلس با توجه به کارشناسی دولت برای حذف ارز ۴۲۰۰تومانی موافقت کرد».
این عضو مجلس ارتجاع اختصاص بودجه برای کالاهای اساسی از جمله دارو را از مواردی ذکر کرد که «به نفع کشور (بخوانید دولت جلا دان) نبود» و در این زمینه گفت: «یکی از اقدامهایی که در این راستا انجام شد حذف ارز چهار هزار و ۲۰۰تومانی بود».
روز ۷فروردین خبرگزاری نیروی تروریستی قدس (تسنیم) بهنقل از بهرام عیناللهی وزیر بهداشت دولت جلادان از حذف ارز ترجیحی دارو خبر داد و نوشت: «در سال جاری در موضوع دارو، ارز ترجیحی برداشته شده است»
دولت جلادان با حذف ارز ترجیحی برای واردات دارو مدعی شد که این ارز را در نظر دارد به بیمههای چپاولگر مربوط به امر درمان و شرکتهای غارتگر داروسازی و واردات داروی وابسته به این بیمهها منتقل کند.
در این رابطه بهرام دارایی رئیس سازمان غذا و دارو شیادانه گفت: «در سال۱۴۰۱ با انتقال منابع ارز ترجیحی به بیمهها، ارز دارو مستقیماً به دست بیماران میرسد و این سازوکار باعث از بین رفتن کمبودهای دارویی خواهد شد. امسال مجلس ۳میلیارد دلار بهصورت ارز یا معادل آن برای حوزه دارو و تجهیزات پزشکی تصویب کرده است که دولت اختیار دارد با سازوکار مناسب این یارانه را به دست مصرف کننده برساند» (سایت انتخاب ۷فروردین ۱۴۰۰).
واقعیت این نیست که با انتقال ارز به بیمههای غارتگر حکومتی ارز ترجیحی به دست بیماران میرسد، بلکه بیمههای حکومتی که در زمره فاسدترین نهادهای چپاول هستند این یارانه را به جیب میزنند و تا آخرین ریال قیمت دارو را از بیماران وصول میکنند
سعید نمکی وزیر بهداشت سابق رژیم بهوجود مافیا در سازمان غذا و دارو اعتراف کرد و در این رابطه گفت: «در سازمان غذا و دارو با یک مافیای شکم گنده و دهن باز روبهرو بودیم که برای ما از بین بردن ریشههای آن هزینههای زیادی داشت... . ۶ماه در سال فقط ۹۵۰میلیارد تومان بیتالمال رفته بود برای داروهایی که ۵ تا ۱۵ تولیدکننده داخل داشت آن هم با قیمت ۵ تا ۱۰برابر، دوستان از بیرون از کشور وارد کرده بودند» (تلویزیون شبکه خبر ۱۰شهریور ۱۴۰۰).
بنابراین چگونه «مافیاهای شکم گنده» میگذارند پول مستقیم به دست مردم بیمار برسد؟
قطع یارانه دارو و انتقال آن به بیمههای چپاولگر در شرایطی است که در سال۱۴۰۰ نیز گرانی و کمبود دارو در اوج بود و سایت حکومتی بهار ۸فروردین ۱۴۰۱ نوشت «۱۴۰۰؛ سال سیاه دارو، و کمبودهای دارویی بود که جان مردم را به لبشان رساند».
پیش از این یک کارشناس حکومتی به نام مصطفی اقلیما در مصاحبه با روزنامه جهان صنعت در رابطه با پوچ بودن همین یارانه مورد ادعای رژیم گفت: «گویا قرار است ارز ترجیحی از دارو حذف و به بیمهها یا بهصورت یارانه سلامت به مردم تعلق بگیرد اما وعده یارانه نمیتواند جبران کننده این همه گرانی باشد، زیرا بهدلیل کمبود بودجه دولت مدام گروههای بیشتری را از یارانهبگیری کنار میگذارد. در حال حاضر بیش از ۳۰میلیون ایرانی زیر خط فقر زندگی میکنند. طی دوران کرونا بیشترین افرادی که از گرانی دارو و درمان ضربه خوردند همین افراد بودند وگرنه ثروتمندان با خرید داروهای چند صد میلیونی از کرونا نجات یافتند ولی بیشتر اقشار ضعیف حتی توانایی مراجعه به پزشک عفونی را هم نداشتند» (جهان صنعت ۱۱دی ۱۴۰۰).
سایت خبر آنلاین ۱۴اسفند ۱۴۰۰ به وجه دیگری از این ادعاهای شیادانه اشاره کرد و نوشت: « ۹میلیون نفر بیمه نیستند».
واقعیت این است که حذف ارز دارو تبعات سنگینی برای مردم فقیر دارد و مردم بیش از گذشته با مشکلات گرانی دارو و حتی نایابی آن در معرض از دست دادن هست و نیست خود هستند. دولت جلادان با جان بیماران بازی میکند.