فقر مطلق
روز ۱۴ اسفند آخوند رئیسی خطاب به استاندارنش دستور داد تا آخر سال خط مطلق فقر را ریشهکن کنند. این موضوع بلافاصله واکنش محافل حکومتی را برانگیخت و به رئیسی هشدار دادند که این حرفهای بیپایه و اساس منجر به جرقه به انبار کاه مطالبات مردم خواهد شد. اما رئیسی بار دیگر در روز ۱۷ آبان در اجلاس خبرگان ارتجاع به صحنه آمد و ادعایش را با کمی روتوش، تکرار کرد. جنتی رئیس مجلس خبرگان آخوندی هم در این اجلاس گفت اگر بتوانیم شکم مردم را سیر کنیم معجزه است.
رئیسی و جنتی آیا معنی و پیآمد اظهاراتشان را درک نمیکنند؟ اگر فهم میکنند چرا یکی مدعی میشود تا پایان سال خط فقر مطلق را ریشهکن میکند و دیگری اذعان میکند که ناتوانی رژیم از سیر کردن مردم شبیه به معجزه است؟
تلویزیون شبکه۲ رژیم روز ۱۴ اسفند گفت: «رئیسجمهور به تمام دستگاههای ذیربط دستور داد که برای ریشهکن کردن فقر مطلق تا آخر سال اقدام کنند. «من (رئیسی) از استانداران میخواهم از مسئولان کمیته امداد در سراسر کشور و همه نهادهای انقلاب اسلامی که نسبت به مسأله فقر مطلق بهعنوان یک اولویت، نگذارید ۱۴۰۱ برسد. بگوییم ایشاالله از ۱۴۰۱، نه از همین فردا».
آخوند رئیسی پس از مواجهه با عکسالعملهای درون نظام با این اظهارات بیپایه و اساسش با لودگی مدعی شد تعریف دیگری از خط مطلق فقر دارد تا ادعای ریشهکنی خط فقر مطلق در روز۱۴اسفندش را رفع و رجوع کرده باشد.
تلویزیون شبکه ۲رژیم روز ۱۷ اسفند به صحبتهای آخوند رئیسی اشاره کرد و گفت: «رئیسجمهور در اجلاس رسمی مجلس خبرگان رهبری رفع فقر مطلق و بهبود معیشت خانوادههایی که با فقر درگیرند را دغدغه جدی دولت سیزدهم دانست و گفت اگر چه شاخصهای متفاوتی برای تعیین فقر مطلق در جهان وجود دارد اما ما بر اساس تعریف عرفی خودمان از فقر مطلق در تلاش هستیم تا آن را در جامعه اسلامی بهطور کامل ریشهکن کنیم».
هر چند آخوند رئیسی این بار محدودیت زمانی تا پایان سال را درز گرفت، اما نگفت چگونه و با چه راهبردی مدعی ریشهکنی خط فقر مطلق میشود. حتی تعریفش را هم از خط فقر مطلق مشخص نکرد. همین کلیگوییها کافی بود تا باندهای حاکم در وحشت از قیام مردم به صحنه آمده و بهرئیسی هشدار بدهند و در این هشدارها ناگزیر پارهیی از واقعیتها را گوشزد کنند.
روزنامه حکومتی جهان صنعت ۱۶ اسفند در مطلبی با عنوان «با مردم شوخی نکنید» نوشت: «رئیسی درک درستی از میزان فقر مطلق در عموم مردم ندارد. مسئولان در بهترین شرایط ممکن زندگی میکنند و در واقعیت اطلاعی از فقر مطلق ندارند... این در حالی است که شکاف بین ملت و دولت بیشتر میشود. مگر فقر مطلق طی دو هفته ریشهکن میشود!؟».
این روزنامهٔ حکومتی با انگشت گذاشتن بر ضد و نقیض گوییهای آخوند رئیسی افزود: «وقتی بحث افزایش حقوق به میان میآید دولت میگوید بودجه نداریم! اگر بودجه ندارند، پس چگونه دو هفتهیی فقر مطلق ریشهکن میشود!؟».
جهان صنعت در ادامه هشدار داد: «مسوولان با بیان شعارهای اینچنینی سر خودشان را گرم میکنند ولی در عمل تصمیمی میگیرند که عواقب خطرناکی در پی دارد».
روزنامه حکومتی همدلی هم در روز ۱۸ اسفندهم ضمن اشاره به نقش جنتی در چهار دهه در تعیین صلاحیت مقامات و تصویب قوانین با یادآوری حرف جنتی که در مجلس خبرگان ارتجاع گفت: «سیر کردن شکم گرسنگان معجزه است» پرسید: «بالاخره کجا و کدام قسمت از ارکان نظام جمهوری اسلامی دارای اشکال و عیوب اساسی بوده است که در کشوری چنین ثروتمند، اکنون نمیتوانیم شکمهای گرسنه را سیر کنیم؟ آیا قانون اساسی جمهوری اسلامی دارای اشکال است؟ آیا دولتها و وزیران و کارگزاران عالیرتبه نظام، ناتوان و ناکارآمد بودهاند؟ آیا مدیریت کشور فاقد برنامه و دستورکار بوده است؟ آیا نظام در تعیین اولویتها و سیاستهای کلان دچار خطا شده است؟ و دهها سؤال دیگر».
پاسخ مثبت به هر یک از این سؤالات، در بهترین حالت مهر تأیید بر ناکارآمدی نظام آخوندی است. هر چند که مردم میدانند مشکل اصلی ناکارآمدی نیست، بلکه فساد و غارت بیدنده و ترمز و صدور تروریسم آخوندی است. روزنامهٔ حکومتی جهان صنعت در روز ۱۸ اسفند بهنقل از عباس عبدی مهرهٔ باند مغلوب در واکنش به حرف آخوند جنتی نوشت: « «معجزه بزرگتر گرسنه کردن بود که اجرا شد».
کارگزاران حکومتی به هزار زبان به نظام گوشزد میکنند که از یکسو با این همه فساد و غارت و سرکوب و این میزان فلاکت در معیشت مردم، و از سوی دیگر بنبست و بیراهحلی نظام ولایت، سرنگونی خیلی نزدیک است.
مصطفی اقلیما کارشناس حکومتی روز ۱۸ اسفند در گفتگو با روزنامه حکومتی آرمان به نظام هشدار داد: «مردم نیز توانایی تحمل این وضعیت را ندارند و اگر این وضعیت ادامه پیدا کند باید منتظر انفجار گرسنگان در جامعه باشید. تردید نکنید که اگر این وضعیت ادامه پیدا کند اگر امسال انفجار گرسنگان صورت نگیرد در سال آینده صورت خواهد گرفت».