۲۰بهمن۱۴۰۰
گزیده روزنامههای حکومتی
در روزنامههای حکومتی روز چهارشنبه بیستم بهمن، تیترهای مربوط به بحرانهای اقتصادی اجتماعی در کنار دود و دمهای مربوط به سالگرد ربودن انقلاب توسط خمینی در یک ردیف قرار گرفتهاند. اظهارات روز قبل خامنهای در استیصال نظام در مواجهه با «دشمن» نظام در امر تبلیغات تیتر مشترک روزنامههای هر دو باند حاکم بود. در روزنامههای باند خامنهای در مورد مذاکرات وین تأکید بر عدم مذاکره با آمریکا و بدبینی نسبت به عهدشکنی همراه با حمله به باند مغلوب بهخاطر برجام بیشترین تیترها را به خودم اختصاص داده است. روزنامههای باند مغلوب هم با اظهار خوشبینی نسبت به «توافق در دسترس» و «توافق نزدیک» بر ضرورت آن به رژیم تأکید کردهاند.
برجستهترین دستاورد نظام؛ نفرت از بر خمینی
در سالروز ربوده شدن انقلاب ضدسلطنتی مردم ایران توسط خمینی اذعان به شکست رژیم در عرصههای مختلف و نفرت مردم از نظام در روزنامهها امری عادی شده است.
جمهوری اسلامی در سرمقالهاش به نفرت از خمینی و غیرقابل دفاع بودنش برای خودیهای نظام اذعان کرده و نوشته است: «آنچه موجب تأسف شدید است این است که در سالهای اخیر بهویژه امسال، از یکطرف حملات تبلیغاتی به شخص امام خمینی برای افراد ناراضی یا کسانی که دچار تردید و اشتباه شدهاند، به ابزاری برای خودنمایی تبدیل شده و از طرف دیگر کسانی که از آنها انتظار میرود از او دفاع کنند، به دلایل مختلف سکوت اختیار کردهاند».
روزنامه شرق اظهارات یک کارشناس باند مغلوب را در مورد کارنامهٔ اقتصادی نظام انعکاس داده که وی از جمله گفته است «امیدم را به حوزهٔ سیاسی نظام از دست دادهام» و در ادامه با اشاره به کارنامه شکستخورده نظام در تمام عرصههای زیستی و اقتصادی افزوده است: «آنچه موجود بوده، در حال از دسترفتن است. در چنین مرحلهای اگر در جامعهیی که در آن طبقات شکل گرفتهاند حداقل دموکراسی برقرار نشود، نهتنها از لحاظ سیاسی بیثبات میشود؛ بلکه بحرانهای اجتماعی و سیاسی شدیدی را به دنبال خواهد داشت».
«آژیر قرمز موتور اقتصاد» عنوان مطلبی در دنیای اقتصاد است که نوشته: «مطابق گزارش مرکز پژوهشهای مجلس «رشد موجودی سرمایه در سالجاری برای سومین سال متوالی منفی خواهد بود». در حالیکه میانگین بلندمدت «رشد بهرهوری» نزدیک به صفر بوده، رشد اقتصادی در ایران متأثر از «رشد سرمایهگذاری» است. حال چراغ هشدار این سوخت اقتصاد هم روشن شده است».
نظام در کفهٴ ضعیف تعادلقوا
مذاکرات وین و سرانجام آن موضوع مقالات متنوعی در روزنامههای باند مغلوب است. برخی اظهار خوشبینی کردهاند. ولی بسیاری اما و اگرهایی مطرح کردهاند. آرمان بهنقل از جلیلوند خبر داده که نظام حاضر به توقف غنیسازی شده و پذیرفته که مواد و سانتریفوژهایش به کشور دیگری که شاید روسیه باشد منتقل شود. ولی همچنین گفته است نظام «و آمریکا به آتشبس رسیدهاند نه توافق».
جلال ساداتیان دیپلمات پیشین رژیم در آرمان با اشاره به فضای انفجاری جامعه و بحرانهای اقتصادی اجتماعی به نظام گوشزد کرده: «زمان واقعبینی فرا رسیده است».
مهدی مطهرنیا کارشناس دیگر رژیم در جهان صنعت با یادآوری کفهٴ سنگین تعادلقوا علیه رژیم در مذاکرات وین، و با اشاره به ماهیت رژیم در صدور تروریسم و ارتجاع نتیجه گرفته است: «مسألهیی حل نمیشود و اگر هم حل شود، موقتی و در مسیر ایجاد دردسرهای بیشتر برای این پرونده در آینده است».