۲۰آبان۱۴۰۰
این دادگاه تا ۲۳ آبان به کارش ادامه خواهد داد
دادگاه بینالمللی مردمی آبان برای رسیدگی به جنایات سال ۹۸ در لندن کارش را آغاز کرد. این دادگاه از روز ۱۹آبان شروع و تا ۲۳آبان به کارش ادامه خواهد داد.
این دادگاه از سوی سه سازمان «حقوق بشر ایران»، «عدالت برای ایران» و «با هم علیه اعدام» سازماندهی شده است. به گفته سازماندهندگان، ۴۵ شاهد در دادگاه شهادت خواهند داد و شهادتنامه ۱۲۰نفر هم به گفته برگزار کنندگان دادگاه به صورت کتبی تسلیم دادگاه شده است.
اولین شاهد در جلسه روز اول پدر زنده یاد فرزاد انصاری فر بود که از طریق ارتباط ویدئویی در این جلسه شرکت کرده بود. فرزاد انصاری فر در جریان اعتراضات روز ۲۵آبان ۹۸ در بهبهان با گلوله نیروهای امنیتی کشته شد. شکایت خانواده او همان شکایت بسیاری از خانواده های دیگر به جایی نرسید.
سه سازمان برگزار کننده دادگاه روز سه شنبه اعلام کرده بودند که: «این دادگاه بررسی خواهد کرد که آیا جرایم انجام شده توسط مقامات جمهوری اسلامی ازجمله شخص خامنهای و ابراهیم رئیسی رئیس وقت قوه قضائیه در ارتباط با اعتراضات آبان ۹۸ جنایت علیه بشریت بوده است یا خیر؟».
این دادگاه متشکل از حقوقدانانی از کشورهای بریتانیا، ایالات متحده، اندونزی، افریقای جنوبی و لیبی است که در حوزه حقوق بشر و روابط بین الملل تخصص دارند.
یکی از شاهدان دادگاه مردمی آبان امروز ۱۹آبان مادری بود که برای جلوگیری از افشای هویت خود با روسری، ماسک و عینک آفتابی در جلسات دادگاه حاضر شده بود. مادری که پسرش در جریان قیام آبان ۹۸ در حالی که یک رهگذر بیگناه بود بر اثر شلیک گلوله کشته شده و مقامات حکومتی از تحویل پیکر او به خانواده تا یک هفته خود داری کردند.
شهادت شاهدان و خانوادههای دادخواه
مریم فومنی یکی از شاهدان و عضو هیأت دادستانی در دادگاه بین المللی مردمی آبان است. او گفت که در مجموع ۲۷۵ نفر داوطلب ارائه شهادت در این دادگاه شدند. تمام شهادتها راستیآزمایی شدند و در اختیار قضات این دادگاه قرار گرفتند.
امین انصاریفر، پدر فرزاد یکی از کشتهشدگان آبان۹۸ به عنوان شاهد در دادگاه گفت جسد ۶ نفر از کشتهشدگان بهبهان را به اهواز منتقل کردند. آنجا مورد کالبدشکافی قرار گرفتند. کالبدشکافی نشان داد که با اسلحه کلاشنیکف به سر فرزاد شلیک کردند.
پدر فرزاد انصاری فر افزود: دخترم را به جرم دادخواهی خون برادرش بازداشت کردند و ۷ روز در زندان اهواز بود و هنوز پرونده او مفتوح است. همچنین برادرش را هم به اتهام تبلیغ علیه نظام بازداشت کردند.
امین انصاریفر تأکید کرد در ده روز اول بعد از کشته شدن فرزاد شکایتی در دادگستری ثبت کردیم اما تا امروز هیچ پاسخی به شکایت ما داده نشده است.
مادر پژمان قلیپور، از کشتهشدگان اعتراضات آبان ۹۸ گفت: «من در وطنم حق دادخواهی ندارم، اگر بپرسم چه کسی فرزندم را کشته مجرم محسوب میشوم». [مادر پژمان قلی پور؛ بچه هایمان را به خاطر آب میکشند، چرا ساکتیم؟ + فیلم]
مادر قلیپور تأکید کردکه لباسهای گلولهخورده و خونی پسرش را به عنوان مدرک برای دادخواهی نگه داشته است.
ناهید شیرپیشه، مادر پویا بختیاری از کشتهشدگان اعتراضات آبان۹۸، در این دادگاه گفت: «به خانه ما یورش آوردند، تصاویر پسرم را از روی دیوار خانه کندند».
-------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------
---------------------------------------------
----------------------------------------------------
----------------------------------------------------