۲آبان۱۴۰۰
گرداب بحرانها
آخوند رئیسی که ظرف دو ماه و نیم گذشته نتوانسته گرهی از مشکلات لاینحل رژیم بهویژه در پهنه اقتصادی باز کند، برای توجیه این شکست هر بار توپ را در زمین دولت قبلی میاندازد.
از جمله در شیراز گفت: «بدون شرح» دولت را در چنین وضعیتی تحویل گرفتیم»، در اردبیل هم در جمع آخوندهای نظام موسوم به نخبگان گفت: «اگر چه در ابتدای کار با وضعیتی که دولت را تحویل گرفتیم، با مشکلات جدی مواجه هستیم اما قصد نداریم این دغدغهها را به مردم منتقل کنیم» (سایت ریاستجمهوری ۳۰مهر ۱۴۰۰).
اما واقعیت این است دولت جلادان به ریاست آخوند رئیسی هم مانند دولت شیادان به ریاست آخوند حسن روحانی دولت ورشکستهای است و بحران اقتصادی رژیم را تشدید کرده است.
روزنامه حکومتی آفتاب یزد نوشت: «بعد از گذشت هفتاد و هشت روز از آغاز به کار، ریاست جمهوری؛ - همچنان ارزش پول کشور، بهشدت در حال تنزل و ذخایر ارزی در حال کاهش است. در بخش انرژی سرمایهگذاری نشده است، در فقدان سرمایهگذاری و تحریمهای ایالات متحده آمریکا درآمد کافی برای اقتصاد ملی ایجاد نشده است».
آخوند رئیسی فکر میکرد با باید گفتن و دستور درمانی پوچ میتواند مشکلات و بحرانهای گریبانگیر نظام را حل کند، لذا از روزی که به منصب ریاستجمهوری رسید شیوه باید درمانی را در پش گرفت که باید چنین و چنان شود و...
اما واقعیات سرسختتر از این است که با روضهخوانی و قیل و قالهای آخوندی بتوان مشکلات سخت کشور خصوصاً مشکلات اقتصادی را برطرف کرد، و بهقول مقالهنویس روزنامه آفتاب یزد «تورم و وضعیت نابسامان حاکم بر معیشت مردم را با شعار و احکام دستوری نمیتوان مرتفع کرد» (آفتاب یزد ۱آبان ۱۴۰۰).
روزنامه حکومتی همدلی ۲۸مهر ۱۴۰۰ نیز وضعیت اقتصادی را چنین توصیف کرد: «با گذشت حدود دو ماه از ورود رئیسی به پاستور، اوضاع قیمتی کالاهای اساسی بهتر که نشده، بدتر هم شده است و این در حالی است که بهنظر میرسد راهکارهای کارشناسی برای حل بحران تورم به سایه رفته؛ آن هم در شرایطی که قیمت کالاهای اساسی خیلی زودتر از چیزی که تصور میشد رو به افزایش رفته؛ از برنج، مرغ، ماهی و... گرفته تا بقیه. بعد از رسیدن قیمت ماهی قزلآلا به ۸۰ تا ۹۰هزار تومان، حالا نوبت خبرهای افزایش قیمت لوازم خانگی است».
اما واقعیت این است ناکارآمدی دولت روحانی طی ۸سال گذشته و در گل ماندگی دولت رئیسی در حال حاضر، ریشه در سیاستهای غارتگرانه چهار دهه حاکمیت رژیم آخوندی بر میهن ما دارد.
عباس عبدی یکی از مهرههای باند مغلوب در تحلیل وضعیت نابسامان اقتصادی و وضعیت معیشتی مردم طی چهار دهه حاکمیت آخوندها نوشت: «در مجموع طی ۴۰سال یعنی از ابتدای سال۱۳۶۰ تا ابتدای ۱۴۰۰ شاخص قیمتها حدود ۱۳۲۶برابر شده است؛ و در تمامی ۵ دوره کمابیش این افزایش قیمتها شدید بوده... بهرغم وجود تفاوت میان عملکرد دولتها و شرایط عمومی و بیرونی گوناگون برای این دولتها، وجود تورم دو رقمی ویژگی مشترک همه این دولتها بوده است و تا حل نشدن این معضل نمیتوان چشمانداز امیدبخشی برای اقتصاد ایران تصویر کرد» (روزنامه اعتماد ۱۹مهر ۱۴۰۰).
ورشکستگی اقتصادی در حاکمیت آخوندی ریشه در غارتگری باندها و دستجات حکومتی دارد که با عناوین مختلف اهرمهای اقتصاد ایران را بهدست گرفته و با چپاولهای نجومی، زیرساختها و ظرفیتهای تولید کشور را به نابودی کشاندهاند
محمد غرضی وزیر اسبق نفت در مورد چپاول درآمدهای نفتی کشور توسط دولتهای ضدمردمی و رانتخواران حکومتی گفته بود: «از سال۱۳۶۰ که من وزیر بودم تا اواسط دهه هفتاد درآمد دولت ۱۰میلیارد دلار در سال بود از سال۷۶ تا ۸۴ درآمد دولت ۲۰میلیارد دلار بود و از سال۸۴ تا امروز درآمد سالانه ۷۵میلیارد دلار بوده است. اما هیچکدام از این درآمدها به سفرههای مردم کمک نکرده و به دستگاههای رانتخواری داده شده است» (خبرگزاری ایلنا ۱۰اردیبهشت ۱۴۰۰).
یک کارشناس حکومتی به نام ستاریان اقتصاد ورشکسته ایران در حاکمیت آخوندها را به اسب مردهای تشبیه کرده و میگوید: « «اقتصاد کلان ما، یک اقتصاد تقریباً ورشکسته است. سرخ پوستها در ضربالمثلی میگویند اسب مرده را پیاده شو. یعنی چی، ظاهراً خیلی بدیهیه. یعنی وقتی اقتصاد ساختارش غلط است شما با عوض کردن سوار کار کاری نمیتوانی بکنی، یکسوارکار میآید میگه من شلاق جدید آوردم، یکی میگه من زین جدید آوردم، بابا اسب مرده است، اسب را بگذار کنار یک اسب دیگه سوار شو» (تلویزیون شبکه۲ - ۲۶شهریور).
یک کارشناس حکومتی هم در پاسخ به نگرانی مجری برنامه از شرایط وخیم اقتصادی و شرایط انفجاری و تکرار حوادث آبان، ضمن تأیید گسترش نارضایتیها، اقتصاد کشور را به خودرویی تشبیه کرد که جام کرده و گفت:
«میزان نارضایتی مردم از شرایط اقتصادی کشور را نمیشود پنهان کرد... ساختار اقتصادی معیوب است یک ماشینیست که عیب دارد هی تویش بنزین بریز روغنش را عوض کن ماشین معیوب است راه نمیره» (محمد قصیم عثمانی ـ تلویزیون حکومتی ۳۰مهر ۱۴۰۰)
واقعیت این است این غارت و چپاولهای نجومی در دولتهای ضدمردمی آخوندی محصول ساختار سیاسی فاسد نظام ولایت فقیه است و دولت آخوند رئیسی نیز با مشتی پاسداران سرکوبگر و عناصر غارتگر برای حفط همین ساختار فاسد گمارده شدهاند
بنابراین نه دولت آخوند رئیسی و نه حتی کارآمدترین عناصر در این رژیم هم قادر نیستند گرهی از اقتصاد فروپاشیده رژیم، در حالیکه تمامی زیرساختهای تولیدی ویران شده و منابع کشور تخریب و غارت شدهاند باز کنند