۱۶مرداد۱۴۰۰
زینت میرهاشمی و سهیلا صادق
زینت میرهاشمی-سردبیر نشریه نبرد خلق، عضو کمیته مرکزی سازمان چریکهای فدایی خلق ایران
درود برهمه شما چه خوب که بعد از برگزاری همایش بزرگ ۱۴۰۰ دور هم جمع شدیم و بهسلامت هستیم واقعاً خسته نباشید همه کسانی که برای برگزاری این برنامه زحمت کشیدند. بگفته زنده یاد شاملو صدا با سکوت آشتی نمیکند. این روزها خشم و خروش برحق مردم ایرانزمین علیه وضع موجود سربازایستادن ندارد. صدای شوریدگان و شورشگران برای گرفتن حقشان درسرزمین آفتاب و باد چنان طنین انداخته است که با سکوت و سازش در برابر ظلم و بردگی تحمیل شده از طرف رژیم سر آشتی ندارد. در بلندای آرزوها و آرمانهای سربدار شدگان از سال ۶۰ تا قتلعام ۶۷ و اعدام شدگان و زندانیان سیاسی تحقق شعارهای آزادی، دمکراسی و عدالت و برابری بود. همگانی شدن این شعارها و فریاد آن در کف خیابان گامی راهگشا برای تحقق آن است. شعارهایی که در قیامها و شورشهای خیابانی که کاکل آن قیام خونین آبان ۹۸ بود و تداوم و بالندگی اعتصابها و اعتراضهای نیروی کار و آنچه که این روزها میبینیم گوشهیی از این واقعیت است. مردم راه خیابان را برای حقطلبی خودشان انتخاب کردهاند. این گامی مهم برای تغییر و تحولات آینده است به باور من راهبرد یک دست کردن هرم قدرت و لاغر کردن آن با حذف باندهای مختلف و بخشهای کلیدی قدرت پاسخ ضروری خامنهای برای جلوگیری از واقعی شدن سرنگونی و تحقق آرزوهای بربادرفته و ناموفقی است که با احمدینژاد کلید زده شد هستش.
خامنهای برای سرکوب احتیاج بهبستن شکاف در رأس هرم قدرت داشت بههمین خاطر دست بهاین جراحی زد مشارکت در قدرت برای سهم بردن از ثروت است.
و طبیعی است که حذف آنها شکاف را در هرم قدرت بیشتر خواهد کرد اما در برابر راهبرد خامنهای و اتاق فکر بیت ولیفقیه جنبش ضددیکتاتوری و عدالت خواه مردم در چه وضعی است و ما بهعنوان آلترناتیو در کجا ایستادهایم. من چند نکته را بهطور اختصار میگم.
بهباور من پاسخ خامنهای بهوضع موجود که با جراحی درون قبیلهای همراه بود دقیقاً از موضع ضعف انجام شدهاست. نقطه روبهروی آن یعنی قوت از آن مردمی است که اراده کردهاند رژیم را تغییر بدهند خروجی راهبرد خامنهای برخلاف تصور او شکاف بیشتر در آن هرم قدرت ضعیفتر شدن حکومت و قویتر شدن جنبشهای اجتماعی است تغییر و تحول با گذر از رژیم بهگفتمان مسلط تبدیل شده است. و جامعه دوقطبی شده است یعنی مردم و رژیم با تمامیت آن در برابر هم قرار دارند. تغییر و تحولات در آینده بهجدال باندهای درون رژیم وابسته نیست. بلکه بهتعادل جنبشهای مردمی و حکومت وابسته است. اما مقاومت سازمانیافته مردمی و آلترناتیو شورای ملی مقاومت ایران با نفی کامل رژیم برنامه مشخص برای ایران آینده دارد. آزادی، دمکراسی، عدالت و برابری و جمهوری دمکراتیک و سکولار جوهر این برنامه است مقاومت سازمان یافته مردمی بذرهایی را که کاشت در خیزشهای مردمی جوانه زد و امروز نهال بارور شده آن را بر سر هرکوی و برزن میتوان دید. از کانونهای شورشی تا جنبش دادخواهی و تاثیرات آن در خیزشهای مردمی و در خاتمه باید تأکید کرد که این تنها مردم ایران هستند که توانایی ساختن ویرانه رژیم ساخته را دارند. این شورشگران هستند که پیروزی را میسازند.
تشکر از فرصتی که به من دادید.
خانم مریم رجوی:
زینت عزیز با درود و سلام بهتو و نکات مهمی که مثل همیشهیادآوری کردی. ارزشهای تو بهعنوان یک فدایی خلق که همیشه بر آن پا میفشاری تحسینبرانگیز است. تو همیشه در همه صحنههای نبرد خلق البته حاضری و این سالیان جنگ سیاسی را با کیفیت بسیار عالی پیش بردی و در صف مقدم کارهات قراردادی و هر جا هم که وارد می شوی قلم زیبا و شیوای تو شاخص است.
سهیلا صادق – مسئول کمیسیون آموزش و پرورش
خواهر مریم خدمت شما سلام عرض میکنم، و همینطور خدمت همه دوستان عزیز و رفقای شورایی، و آنهایی که خب بعد از مدتها خوشبختانه دارم میبینمشان، و خواهران و برادرانم، هفته گذشته شاهد برگزاری سه گردهمایی بودیم که واقعیت این است که هر روزش کهکشانی بود گستردهتر و کیفیتر از برنامههایی که در سالهای قبل اجرا میشد. دوستان در صحبتهایشان بهجنبههای مختلف این برنامه اشارهکردند، برگزاری این برنامه روشن است که محصول یککار گسترده دستهجمعی، ریزبافت، منسجم توسط کلیه دستاندرکارانش بود. ولی علاوهبراین یک پیام سیاسی مشخصی داشت، و اینکه بعد از انتخاب رئیسی توسط خامنهای، شاهد یک تغییر در صحنهٴ سیاسی و شروع فصل و دوران جدیدی هستیم، این را خب در صحبتها و حمایتهای قاطع سخنرانان، سخنرانی شخصیتهای بینالمللی از این مقاومت و از این آلترناتیو، بهخوبی میشود دید، همین طور بیانگر این بود که در داخل کشور با یک فضای رویان و جوشان جدیدی مواجه هستیم که در رویآوردن گستردهٔ جوانان بهاین مقاومت خودش را نشان میدهد، و اینکه آن را تنها راهحل و درمان دردها میبینند. که این هم در حضور گسترده کانونهای شورشی توی این برنامه بهخوبی مشخص بود.
اما من میخواهم تو فرصتی که دارم به دو نکته کوتاه در مورد تاثیرات کرونا بهطور مشخص روی دانشآموزها و فرهنگیها صحبت بکنم،
کرونا و سیاستهای ضدانسانی رژیم در قبال آن، علاوه بر اینکه صدها هزار قربانی از مردم ما گرفته، در یک کلام اگر وارد جزئیاتش نخواهیم بشویم، مردم ما را هر چه فقیرتر کرده است بیکاری گستردهتر و سایر مشکلاتی که هست. ، یکی از اولین تاثیرها و نتایج مشکلات اقتصادی بلافاصله روی ترکتحصیل دانشآموزها خودش را نشان میدهد، چون خب طبعاً خانوادهها قادر به تامین هزینه تحصیل فرزندانشان نیستند، و علاوه برآن، اصلاً خیلیها محتاج کار بچههایشان هستند، تا بتوانند حداقل معیشتشان را تأمین کنند، و خب این هم یعنی بالا رفتن تعداد کودکان کار که شاهدش هستیم. توی همهجای دنیا بعد از کرونا و تعطیلی مدارس امکانات لازم را برای آموزش اینترنتی در اختیار مردم قرار دادند، رژیم هم یک شبکه مجازی آموزشی را راهاندازی کرد، ولی در حالیکه خانوادهها برای تأمین حداقلهای زندگیشان دچار مشکل هستند، طبعاً نمیتوانستند گوشیهای موبایل هوشمند بخرند، خلاصه از آموزش اینترنتی استفاده بکنند، بگذریم از اینکه توی منطقه پهناوری مثل سیستان و بلوچستان که کودکان بهجای مدرسه رفتن باید برای تأمین آب آشامیدنی، جانشان را بهخطر بیاندازند، صحبت از آموزش اینترنتی اصلاً یک طنز تلخ و بسیار دردناک است، نتیجه اینکه بهگفته یکی از رسانههای رژیم شاهد افزایش سی درصدی ترکتحصیل در بین دانشآموزان بودیم.
نکتهدیگری که میخواهم بهش اشاره کنم، همهمان میدانیم که در شرایط بسیار سختی بهلحاظ معیشتی بهسر میبرند، خب خط فقر ۱۲میلیون، ولی حقوق معلمین پیمانی سه یا چهار میلیون است.
و یا حتی معلمانی که استخدام رسمی هم هستند آنها هم تازه اگر حقوقشان را بهموقع بگیرند حقوقشان زیرخط فقر هست، بههمین خاطر آنها مجبور هستند که به شغلهای دوم و سوم روی بیاورند، در حالیکه آموزش و پرورش بالاترین تعداد حقوق بگیران غیرنظامی را دارد، در ادارات غیرنظامی توی لایحه بودجه امسال رژیم بودجه آموزش و پرورش بهیکسوم تقلیل پیدا کرده که خب تاثیرات روی حقوق و زندگی فرهنگیان روشن است، در حالیکه در همین شرایط تمام ارگانهای سرکوبگر نظامی بودجهشان بین ۵۰ تا ۷۵درصد افزایش پیدا کرده، بههمین خاطر توی سال گذشته ما بهطور مستمر شاهد اعتراض فرهنگیان بودیم، اعتراضشان به شرایط سخت معیشتیشان از مرداد ۹۹ تا پایان خرداد امسال، بیش از ۱۸۰حرکت اعتراضی ثبت شده، یعنی معنیاش این است کهتقریباً هر یک روز در میان معلمین و فرهنگیان در محل کار خودشان دست به اعتراض زدند، یا اینکه حتی با قبول هزینه و مشکلات زیاد، به تهران آمدند، بعضاً شبها توی پارکها خوابیدند برای اینکه بتوانند جلو مجلس حرکت اعتراضی داشته باشند یا متحصن شدند جلو وزارت آموزش و پرورش، البته طبق معمول جواب رژیم هم فقط سرکوب بوده و بس، همه این فشارها، محرومیتها که من فقط میخواستم به دو نمونه کوچکش اشاره بکنم فقط خشم و نفرت مردم یعنی جوانها و مشخصاً فرهنگیانی که الآن موضوع صحبت ما بود نسبت به رژیم در بین آنها برانگیخته، چیزی که آثار آن را در گسترش روزافزون اعتراضات مشاهده میکنیم و همین طور در روی آوردن نسل جدید و فرهنگیان بهکانونهای شورشی که طلایهداران جنبش آزادیبخشی هستند که قطعا سرنگونی را محقق میکند. با تشکر از وقتی که به من دادید
خانم مریم رجوی:
با تشکر از خواهر سهیلای عزیز که بیش از ۴دهه است در همه صحنهها همیشه با شور و نشاط مبارزاتی و انقلابی حافظ و پرچمدار دفاع از ارزشهای در واقع مبارزاتی و انقلابی مجاهدیه.
من زندان سهیلا در زمان شاه رو بخوبی یادم هست. یادم میاد از روزهای اولین روزهای بعد از انقلاب ضدسلطنتی واقعاً یک جوان پرشور میدرخشید و مسئولیت اطلاعیه نویسی داشت. بهرغم بیماری و همهٔ محدودیتها و محذوریتها که دارد الآن دوباره در این جلسه حاضر است و برای ما یک گزارش کوتاه و البته جامع از شرایط در واقع تحصیلی جوانها را در ایران داد و شرایطی که بهخصوص کرونا به اونها تحمیل کرده وضعیت معیشتی معلمان و دانشآموزان و همه اینها بهرحال و فرهنگیان. با تشکر مجدد از سهیلای عزیز و حضورش در تمامی صحنهها که میدرخشد درود بر سهیلا.