۱۷اردیبهشت۱۴۰۱
تجمع اعتراضی مردم
سیاست ضدمردمی دولت رئیسی در زمینه حذف ارز ترجیحی و یارانهٔ اقلام اساسی مورد نیاز سفرههای مردم و اتخاذ سیاست افزایش قیمتها باعث شده قیمت بسیاری از کالاهای اساسی به گونهیی سرسامآور بالا برود و همزمان شاهد نایابی طراحیشده و چپاولگرانهٔ بعضی از اقلام اساسی مانند ماکارونی و روغن نیز هستیم.
در زمینه افزایش قیمت روغن و ماکارونی و نایابی آنها سایت تجارت نیوز نوشت: «گرانی ماکارونی و روغن و البته نایاب شدن آنها طی چند روز اخیر اعتراض بسیاری از شهروندان را بهدنبال داشت» (تجارت نیوز۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۱).
گرانی سرسامآور کالاهای اساسی باعث میشود تا بیشازپیش قدرت خرید مردم کاهش پیدا کند و سفرههایشان که از اقلامی نظیر برنج و گوشت خالی شده، از حداقلهایی مانند روغن، ماکارونی، حبوبات و حتی نان هم خالی شود.
به اعتراف رسانهها و مهرههای حکومتی در روزهای اخیر افزایش نرخ اقلام اساسی امان مردم را بریده است و این در حالی است که بعضی از اقلام مانند ماکارونی و روغن در بسیاری از سوپرمارکتها و مغازهها نایاب شده است.
در زمینه کمیابی روغن و ماکارونی در سوپرمارکتها خبرنگار تلویزیون رژیم در گزارشی از چند سوپرمارکت در تهران گفت: «مدتی است روغن و ماکارونی در سطح بازار کمیاب شده هر چند تعداد محدودی از فروشگاههای زنجیرهیی این اقلام را دارند عرضه میکنند. اما مشاهدات میدانی ما نشان میدهد بسیاری از این فروشگاههای زنجیرهیی و حتی مغازهها شاهد کمبود ماکارونی و روغن هستند» (شبکه خبر ۱۵اردیبهشت ۱۴۰۱).
دست دولت رئیسی از پس گران کردن اقلام اساسی آشکار است بهطوری که مهرهها و رسانههای رژیم بهآن اعتراف میکنند. محمد حسن آصفری عضو مجلس ارتجاع در این مورد میگوید: «علت بخش اعظم گرانیها مصوبات دولت و مجلس است» (سایت انتخاب ۱۶اردیبهشت ۱۴۰۱).
قطعا افزایش قیمتها منحصر به کالاهای اساسی باقی نمیماند بلکه سلسله وار به سایر بخشها کشیده میشود و آتش خشم یکپارچهٔ مردم را آماده سربرآوردن از زیر خاکستر سرکوب میکند.
در مورد خطر انفجار اجتماعی بسیاری از رسانهها و مهرههای حاکمیت در نگرانی از قیام و خیزش بزرگ مردم به دولت رئیسی هشدار میدهند.
آخوند جوادی آملی یکی از مراجع حکومتی ضمن اشاره به گسترش فقر در میان مردم و تنگناهای معیشتی آنها، عملکرد دولت رئیسی در مورد اقتصاد را بهعملکرد «سفیهان» تشبیه کرد و در این باره گفت: «مال به منزله ستون فقرات یک ملّت و جامعه» است و «ثروت مملکت را نباید به دست سفیهان سپرد، زیرا ثروت مملکت عامل قیام و استقامت و پایداری یک ملّت است. اگر سفیه ستون فقرات یک ملّت را به دست بگیرد این ستون را میشکند و این ملّت را زمینگیر میکند» (سایت انتخاب ۱۶اردیبهشت ۱۴۰۱).
سایت خبرآنلاین ۱۵اردیبهشت ۱۴۰۱ با عنوان «رئیسی صبر مردم و حامیان دولت را هم لبریز کرد» نوشت: «وضعیت آنقدر ترسناک و غیرقابل پیشبینی شده است که حتی حامیان سفت و سخت دولت را هم شاکی کرده و صدای آنها را هم درآورده است، از نمایندگان حامی دولت تا همین سیاسیون اصولگرا و حتی مداحانی که در مدح دولت رئیسی کم نگذاشته بودند».
علی شکوری راد یکی از عناصر باند مغلوب به نظام و دولت رئیسی هشدار داد «باید توجه کنیم، صبر مردم، بیحد و مرز نیست بلکه سقفی دارد و اگر فشارهای اقتصادی و معیشتی از مرز تاب آوری حداکثری مردم عبور کنند، آنگاه مشخص نیست با جه واکنشی روبهرو خواهیم شد». سایت بهار نیور ۱۳اردیبهشت ۱۴۰۱)
یک نهاد وابسته به باند خامنهای با عنوان «بسیج دانجشویی» در یک نامه هشداری به رئیسی نوشت: «مردم تحمل این همه گرانیها را ندارند. کشور دچار آشوب و ناآرامیهای اجتماعی میشود» (سایت خبرآنلاین ۱۶اردیبهشت ۱۴۰۱).
مصطفی میر سلیم عضو مجلس ارتجاع نیز نگران «تشدید نارضایتی مردم» و «عاصی» شدن آنها است (سایت تابناک ۱۶اردیبهشت ۱۴۰۱).
روشن است که نگرانی مهرههای نظام از عصیان مردم و ناآرامیهای اجتماعی و هراس از قیام بزرگ گرسنگان است.
شرایط کنونی زندگی مشقتبار مردم دستاورد حاکمیت پلیدی است که بنیانگذار آن خمینی ملعون مدعی بود که نه تنها آب و برق را مجانی میکند، مسکن هم برای مردم میسازد و «داراییهای کشور» را که «مال ملت» و مال «مستضعفین» است به آنها بر میگرداند (صحیفهٔ خمینی. ج۶ ص۲۷۳).
امروز میبینیم که آن وعدهها فقط دروغ و نیرنگ و دجالگری نیود، بلکه زمینهسازی برای بیش از ۴دهه سرکوب و چپاول بود و حالا بهجایی رسیدهایم که این نظام جنایتکار و غارتگر حتی نان را هم از سفرههای مردم دریغ میکند و بسیاری از مردم حتی از داشتن نان خالی بهعنوان قوت لایموت محرومند و بیشازپیش محروم میشوند. اما تردیدی نیست که آن آتش خشمی که این روزها دارد از زیر خاکستر سرکوب شعله میکشد و آخوندها و مهرههای ولایت فقیه را بهوحشت انداخته بهزودی دودمان دزدان و غارتگران را با خاکستر خواهد کرد.