۲۶ آبان ۱۴۰۰
گزارش تلویزیون شیپتاریای آلبانی از اشرف۳ ـ قتل عام ۳۰ هزارزندانی سیاسی درایران در۳۳سال پیش ـ دادگاه دورس را به یک "نورنبرگ" دیگر تبدیل کرده است -۲۶آبان۱۴۰۰
قتل عام ۳۰ هزار نفر که ۳۳سال پیش در ۳هزار کیلومتری اینجا صورت گرفت، سالن کوچک دادگاه دورس را به مدت ۹ روز به یک "نورنبرگ" دیگر تبدیل کرده است. حمید نوری، بخاطر دست داشتن در این قتل عام، به اتهام جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت محاکمه می شود.
شاهدان اصلی که قرار است نهایتا او را به پشت میلههای زندان بفرستند، درست اینجا در آلبانی، در کمپ اشرف۳ ،در شهر مانز، استان دورس، یعنی محل استقرار ۲۸۰۰ تن از اعضای اپوزیسیون سیاسی ایران هستند. ۶ قاضی، ۲ دادستان و وکلا برای این منظور از استکهلم به دورس نقل مکان کرده اند.
"سالن اعدام" در موزه اشرف در مانز
همه چیز در اینجا بر اساس یک ماموریت برای به خاطر سپردن ساخته شده است. مجاهدین خلق ایران نمی خواهند فراموش کنند، بلکه می خواهند همه چیز را به خاطر بسپارند. در روزهای اخیر، آنها مطابق تمامی شهادت افرادی که در «راهروی مرگ» زندگی کردهاند، «کمیته مرگ» را بازسازی کردهاند. در این راهرو صفی از زندانیان در مقابل افرادی که «کمیته مرگ» نام داشتند و ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کنونی ایران نیز جزو آنها بوده، قرار می گرفتند. به گفته آنها، این کمیته فقط از زندانیان سوال میکردند آیا شما طرفدار مجاهدین هستید؟ و اگر پاسخ مثبت بود، ایستگاه بعدی سالن اعدام بود و حمید نوری از مجریان اعدامها که اکنون توسط دادگاه سوئد متهم شده است.
محمد زند می گوید: حمید نوری را در اجرای اعدام ها دیدم. ما نه تنها شاهد اعدام ها، بلکه شاهد غیرانسانی ترین شکنجه ها بودیم. از بین روش های ترسناک فراوان، بدترین شکنجه های مخصوص زنان است.
نمایی از موزه در کمپ اشرف در مانز
در سلولهای انفرادی فقط چند سانتی متر، برای جاگرفتن یک انسان کوچک جا بود، این ۲ زن ۸ ماه در آن سلول های کوچک زندانی شده بودند. برای بسیاری از ما امروز غیر قابل تصور است. آنها با چشمانی اشکبار برای گزارش تی وی می گویند که در کجا قدرت نه گفتن به تسلیم شدن را پیدا کردند،
گور دسته جمعی شبیه سازی شده در مانز، نمادی از گورستان کشف شده در تهران با ۶۰۰ قربانی است. به گفته مجاهدین خلق این یکی از قوی ترین شواهد نسل کشی و جنایات علیه بشریت در ایران است.
مجاهدین خلق جنبشی است که در سپتامبر ۱۳۴۴ برای مبارزه با رژیم «شاه» تأسیس شد و سپس به مبارزه با حکومت اسلامی که پس از انقلاب ۱۳۵۷ به قدرت رسید، ادامه داد.