گزیده روزنامههای حکومتی
در روزنامههای حکومتی یازدهم مهر، بیشترین عنوانها اختصاص یافته است به بحران بین رژیم و جمهوری آذربایجان. در کنار این بحران، میشود بحرانهای عمیقتر نظام را دید. از بنبست برجام تا بحران اتمی بین رژیم و آژانس بینالمللی انرژی اتمی و تا مواضع تند وزیر امور خارجهٔ فرانسه علیه رژیم.
باز هم بهرهبرداری سیاسی از واکسن کرونا
مطرحترین بحران همان کرونا است که میخواهند با کوچکنمایی و تظاهر به اتمام آن باز هم آنرا لاپوشانی کنند. اما از آنجا که این موضوع رویارویی نظام با مردم از یکطرف و دعوای باندی بر سر مقصر شیوع کرونا و تعلل در واکسن بوده بهصورت یک بحران سراز روزنامهها درآورده. «جشن سیاسی پایان کرونا» عنوان مطلبی در جهان صنعت است که ضمن اشاره به سابقه لاپوشانی کرونا در ابتدا و سپس جلوگیری از ورود واکسن خارجی و بعد تلاش برای به انحصار درآوردن تولید آن و شکست بعدی و خلاصه دست آخر دولت رئیسی را وارد کننده واکسن معرفی کردهاند به دعوای جدیدتر حول این موضوع در نظام اشاره کرده و نوشته است: «در حال حاضر هم دولت جدید جریان تبلیغاتی دیگری به راه انداختهاند که توانستیم بیماری کرونا را شکست دهیم، ایکاش به جای بهرهبرداری سیاسی و ایدئولوژی از کرونا سعی میکردند به مردم بگویند که این همه تلفات و مصیبتهای اقتصادی که بهوجود آمده، قابل پیشبینی بوده است یا خیر؟ آیا روحانی و رئیسی برای مصیبتهای عمدهیی که در نتیجه کرونا به بار آمده فکری کردند؟! مشاغل خرد و کلان زیادی به واسطه تعطیلیها و رکود ناشی از کرونا ورشکست شدند، آیا فکری بهحال آنها کردند؟! اما به جای اینکه به این موضوعات بپردازند به فکر تبلیغات پوچ و تو خالی هستند. واقعاً دولت هنوز متوجه نشده که مردم دیگر یککلام از تبلیغات آنها را باور نمیکند؟»...
«جشن واکسیناسیون گمراهکننده است» عنوان مطلبی در ستاره صبح است که بهنقل محبوبفر کارشناس حوزهٔ سلامت در رژیم نوشته است: «وزیر بهداشت به این موضوع اشاره نمیکند که جمهوری اسلامی هشت ماه از واکسیناسیون جهانی عقبافتاده است. از سوی دیگر ایشان ادعا میکند که ایران در هفتههای اخیر در زدن واکسن رکورد شکنی کرده است. این در حالی است که وی نسبت به این نکته بیتوجه است که در بسیاری از کشورهای جهان موضوع کرونا پایان یافته است و این کشورها در حال بازگشت به شرایط عادی زندگی و حتی آغاز دوز چهارم واکسن و ساخت قرص کرونا هستند».
«واکسنگریزی نتیجه واکسنهراسی!» عنوان مطلبی در جوان وابسته به سپاه پاسداران است که اذعان کرده جریانی در مردم به راه افتاده که حاضر به تزریق واکسنهای رژیم که به تأیید سازمان بهداشت جهانی نرسیده نیستند.
انفعال در دیپلماسی، یا بیراهحلی؟
بحران آب، بالا رفتن شاخص فلاکت، موج گرانیها و انزوای منطقهیی و جهانی رژیم بهخاطر ادامه سیاستهای صدور ارتجاع و تروریسم از یکسو و موشکی و اتمی از سوی دیگر از جمله مهمترین مطالب روزنامههای امروز هستند.
در مورد بحران رابطه رژیم با جمهوری آذربایجان، جهان صنعت در مطلبی با عنوان «دیپلماسی به جای جنگ» بهنقل از فلاحتپیشه رئیس اسبق کمیسیون امنیت مجلس رژیم نوشته است: « (نظام) بر اساس سیاست سی سال گذشته خود تحولات منطقه را تحلیل و دنبال میکند. در حالی که در این سی سال عوامل و شرایط مختلفی شکل گرفته و حتی یک نظم جدید در دنیا روی کار آمده و به هیچوجه وضعیت جمهوری آذربایجان با آن آذربایجان زمان جنگ قرهباغ یکسان نیست. سیاست (نظام) در قبال آذربایجان اما همان سیاست سیسال قبل است. یعنی بر اساس همان تز یک موضع حمایت از جمهوری آذربایجان را در پیش گرفته بدون اینکه حتی برای ساماندهی و مدیریت مرزی اندیشه شود».
آرمان در مطلبی با عنوان «انفعال ژئوپلیتیکی آذربایجان و دردسرهای نظام» نوشته است: «رفتارهای امروز جمهوری آذربایجان نتیجه حمایتهای احساسی (نظام) از جنگ قره باغ به نفع باکو است». بعد هم نوشته: «ما هنوز در تجزیه و تحلیل سیاسی و تحولات پیرامون مرزها به این درجه از درک و فهم نرسیدیم که تصمیمگیریهای ما باید مبتنی بر جغرافیا باشد، نه دلایل توجیهی دیگر که نتیجه آن عکس میشود».
در مورد سایر بحرانها، مردمسالاری مطلبی دارد با عنوان «بحرانهای اقتصادی و اجتماعی، مهاجرت جوانان از کشور را افزایش داده است». که سرجمع چندتا بحران مهم رژیم را اسم برده و از جمله نوشته: «شرایط نامطلوب اجتماعی و رفاهی، آمار مهاجرت دانشجویان ایرانی و کلاً مهاجرت تحصیلی و کاری ایرانیها را به طرز قابل توجهی افزایش داده است و این رشد همچنان با توجه به تلاش برای گرفتن وقت از سفارتخانهها و ایستادن در صف گرفتن ویزا و سرمایهگذاری در کشورهای خارجی ادامه دارد؛ مهاجرتی که بهمعنای از دست رفتن هم سرمایه انسانی و هم سرمایه مالی است»... .