گزیده روزنامههای حکومتی
در روزنامههای حکومتی پنجشنبه ۲۲مهر، تلاش شده حادترین بحرانهای اقتصادی اجتماعی و همچنین انزوای منطقهیی و جهانی نظام زیر تیترهای باید درمانیهای رئیسی جلاد و ادعاهای سخیف آخوند اژهای لاپوشانی شود. اما واقعیت به قدری بزرگ است که نتوانستهاند آنرا بپوشانند.
بهرغم ادعاهای وزیر بهداشت رژیم مبنی بر حرکت به سمت محو کرونا، روزنامههای حکومتی به اوجگیری پیک ششم اذعان کردهاند.
صدای پای پیک ششم با افزایش قربانیان
روزنامههای اطلاعات، جمهوری و آرمان با تیترهای نزدیک به هم از آغاز پیک ششم کرونا خبر دادهاند. «صدای پای پیک ششم کرونا میآید» عنوان مطلب روزنامهها آرمان است که بهنقل از محبوبفر کارشناسان حوزهٔ سلامت نوشته است: «در حالیکه معاون درمان ستاد کرونای استان تهران خبر از شیب نزولی بیماری در پایتخت داده است، صدای پای پیک ششم بیماری اینبار از استانهای غربی و شمالی کشور شنیده میشود. رشد ۲۰درصدی ابتلا به کرونا در روزهای اخیر و افزایش رقم جانباختگان کرونا به تغییر ناگهانی روند همهگیری در کشور منجر شده است و میرود تا پیک پنجم که به آتش زیرخاکستری بدل شده بود را با عادیانگاری در جامعه شعلهور سازد».
روزنامه جمهوری علاوه بر گزارش مفصلی که از شروع پیک ششم و بهنقل از رؤسای مراکز پزشکی داده است در سرمقالهاش با عنوان تحلیل سیاسی هفته هم به این موضوع اشاره کرده و نوشته است: «منابع موثق علمی و سازمانهای بهداشتی معتقدند که با گذشت ۱۸ماه از آغاز همهگیری کرونا، هنوز امکان تعیین زمان مشخصی برای پایان این ویروس منحوس وجود ندارد و لحظهای را هم برای اعلام پیروزی بر آن نمیتوان اعلام کرد ولی اظهارات وزیر بهداشت دولت سیزدهم که خبر از برگزاری جشن پیروزی بر کرونا در ۲۲بهمن امسال داده است، آنقدر بیمبنا و شعاری است که حتی منابع داخلی، از جمله رئیس فرهنگستان علوم پزشکی نیز آنرا به باد انتقاد گرفته و در قبال اینگونه اظهارات غیرکارشناسی موضعگیری کرده است».
روزنامههای مختلف حکومتی به پیامدهای روحی – روانی بیکاری و تنهایی ناشی از کرونا پرداختهاند.
جهان صنعت با انتخاب تیتر: «ترکشهای روحی کرونا» در این مورد نوشته است: «رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور نیز میگوید با شیوع این بیماری، ستاد ملی مقابله با کرونا باید یک کمیته ویژه برای سلامت روان تشکیل میداد و از عوارض روانی آن را جلوگیری میکرد» این روزنامه در ادامه با اشاره به تلاش نهادهای حکومتی برای کوچکنمایی بحران کرونا بهنقل از یک کارشناس روانپزشکی نوشته است: «کوشش این نهادها برای کم خطر جلوهدادن وضعیت، باعث سوءتفاهم مردم و بیتوجهی آنان به شیوه نامههای بهداشتی میشود. دوگانگی و تناقض در حرفهای مسئولان، کندی در تهیه دارو و واکسن از سوی مردم قابل پذیرش نیست».
حتی لباس هم ندارند
برخی روزنامههای باند مغلوب در دعوای باندی با رئیسی به گوشههایی از وضعیت مردم زلزلهزده در اندیکا و قلعه خواجه اعتراف کردهاند.
«لااقل به زلزلهزدگان سرپناه بدهید» عنوان مطلبی است در آرمان نوشته زلزله «به بیش از ۶۵۰خانه در ۱۳۵روستای شهرستان اندیکا، خسارت وارد» شده. ۸۰۰واحد مسکونی و عشایری را بهطور کامل تخریب کرده یا آسیب ۵۰درصد به بالا خسارت زده». در ادامه هم بهنقل از یک هموطن زلزلهزده نوشته است: «در این چند روز تعداد مارگزیدگی و عقربزدگیها زیاد شده برای همین مردم به خوابی سبک و خرگوشی میروند تا اگر جانوری پیدا شد، آماده باشند». به روایت او بیشتر مردمی که خودش به آنها سرکشی کرده چادر ندارند. چادر پیشکش، حتی لباس گرم هم ندارند. لباس هم پیشکش، خیلیها حتی غذا ندارند که از قبل هم نداشتهاند و همیشه نیمهسیر بودهاند. اما اگر برف بیاید، اگر چهره اندیکا و چلو مثل همیشه زمستانی شود، وای به مردم بیخانه، وای به مردم بیچادر و بیلباس و بیخوراک».
آفتاب یزد هم زیر عنوان اندیکا را دریابید نوشته است: «این منطقه منطقه کوهستانی و سرد است و این ترس وجود دارد با اولین بارشهای پاییزی و برف زمستانی هزاران نفر در این منطقه بیخانمان و بیپناه شوند. بسیاری از مردم این منطقه محروم از تنهایی و بیپناهی خود حتی در این شرایط زلزلهزده گلایهمند هستند. بیشتر خانههای این منطقه در زمینهای منابع طبیعی و بدون سند هستند و بسیاری از این موضوع میترسند که منابع طبیعی از احداث مجدد بناها جلوگیری کند».