۲۳مرداد۱۴۰۰
ابراهیم رئیسی در حال کوچ کشی از قضائیه به اجرائیه است
روز یک شنبه ۱۷ مرداد ابراهیم رئیسی رئیس جمهور منصوب شده خامنهای، غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضائیه را به عنوان رئیس دفتر خود انتخاب کرد. غلامحسین اسماعیلی اکنون باید به عنوان رئیس دفتر رئیسی نقش ایفا کند. به نظر می رسد ابراهیم رئیسی تلاش دارد تمام جنایتکارانی را که سوابق طولانی در ارگانهای قضایی و امنیتی دارند، در حول و حوش خود گرد آورد.
سوابق غلامحسین اسماعیلی
گفته می شود او متولد ۱۳۴۴ در بیرجند است. ادعا شده است که اسماعیلی در سال ۷۸ مدرک دکترای خود را در حقوق خصوصی از دانشگاه تربیت مدرس دریافت کرد! در عین حال گفته شد که وی از سال ۷۳ تحصیلات حوزوی اش را آغار کرد و درسال ۷۹پژوهشگر برگزیده کشوری معرفی شد.
از سوابق اسماعیلی دردهه ۶۰ و نقش او در سرکوب اطلاعات زیادی فعلا در دست نیست. اما همینکه در سوابق او این قسمت مغفول مانده است می توان حدس زد که چه نقشی را بازی میکرده است.
سوابق اجرایی غلامحسین اسماعیلی
غلامحسین اسماعیلی از معلولین جنگ است.
قبل از ریاست بر سازمان زندانهای ایران، دادستان عمومی و انقلاب شهر مشهد بود.
وی از سال ۱۳۸۸ تا اردیبهشت ۱۳۹۳، ریاست سازمان زندانها را بر عهده داشت. در زمانی که وی ریاست سازمان زندانها را بر عهده داشت پس از انتشار خبرهایی در مورد ضرب و شتم زندانیهای بند ۳۵۰ زندان اوین توسط مأموران امنیتی و زندانبانان و سپس انکار موضوع توسط غلامحسین اسماعیلی، صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه، بهطور غیرمنتظرهای او را برکنار کرد و علیاصغر جهانگیر، رئیس سابق حفاظت اطلاعات قوه قضائیه را به جای او گماشت.
ابراهیم رئیسی در جلسه مسئولان عالی قضایی اعلام کرد: غلامحسین اسماعیلی، از ۱۹ فروردین ۱۳۹۸ به عنوان سخنگوی قوه قضائیه این مسئولیت مهم را بر عهده داشت. [چرا اسماعیلی سخنگوی قضائیه در دادگاه طبری احضار نشد؟]
اسماعیلی در ۱۷ مرداد ماه ۱۴۰۰ از سوی ابراهیم رئیسی به سمت رئیس دفتر رئیسجمهور منصوب شد.
مشمول تحریم اتحادیه اروپا
در ۲۳ فروردین ۱۳۹۰، اتحادیه اروپا غلامحسین اسماعیلی را به دلیل نقض گسترده و شدید حقوق شهروندان ایرانی تحریم کرد. بر اساس این تحریم، او حق ورود به کشورهای اتحادیه اروپا را نخواهد داشت و داراییهایش نیز در این کشورها توقیف میشوند. طبق بیانیه اتحادیه اروپا، غلامحسین اسماعیلی به عنوان رئیس سازمان زندانها در بازداشت معترضان سیاسی و پنهانکاری در مورد نقض حقوق بشر در زندانها مشارکت داشتهاست.
وی زمانی که ریاست سازمان زندانها را بر عهده داشت مرتکب نقض آشکار حقوق بشر شد. خانوادههای زیادی از زندانیان شهادت دادند که آثار ضرب و شتم و شکنجه را بر روی بدن بستگان زندانی خود دیدهاند. اما غلامحسین اسماعیلی برخورد خشونتآمیز با زندانیان را تکذیب کرد.
او همچنین متهم است که برای تفتیش وسایل زندانیان از مامورانی غیر از مأموران زندان استفاده کرده است که یکی از موارد تخلف او محسوب می شود.
اسماعیلی با حضور در یک فیلم تلویزیونی، بر تکذیب برخورد خشونتآمیز با زندانیان پافشاری کرد. نمایش این فیلم، با واکنش گسترده خانوادههای زندانیان و کاربران شبکههای مجازی فارسیزبان مواجه شد که معتقد بودند در فیلم، هیچ شاهدی در اثبات اظهارات رئیس سازمان زندانها وجود نداشتهاست.
دوست صمیمی قاضی منصوری
اکبر طبری، معاون اجرایی سابق قوه قضاییه، در دفاعیات خود خواستار احضار غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه، به دادگاه خود به عنوان «مسئول مستقیم قضیه زمین کلاک لواسان و دوست صمیمی قاضی منصوری» شد. طبری خواست از این افراد پرسیده شود «به دستور چه کسی و چه مقامی به نهاد رهبری برده شدهاند؟». [ذوالنوری: یکی از گمانههای مطرح درباره قتل قاضی منصوری، وجود باند مخوف فعال در قوه قضائیه است]
در مستندی که پیش از این گروه «آوانت تیوی» تهیه کرده بود اعلام شده بود که غلامحسین اسماعیلی، به عنوان رئیس وقت دادگستری استان تهران، دستور رئیس وقت قوه قضاییه درباره کلاک را ابلاغ کرده است.
تغییر کاربری کشاورزی به مسکونی ۱ میلیون متر مربع از زمینهای منطقه کلاک لواسان برای شهرکسازی موضوعی است که از سال ۸۲ آغاز شده و ادامه پیدا کرد. پرونده این واگذاری در قوه قضائیه، دفتر بازرسی رهبری و سازمان بازرسی کل کشور چندین بار بررسی شده است. ولی به دلیل اینکه مقامات دانه درشت قضائیه در آن دخیل بودند بی سرانجام باقی ماند.