گزیده روزنامههای حکومتی
روزنامههای حکومتی در روز۲۶ تیرماه تیترها و مطالب صفحات اول خود را به بحرانهای لاعلاج نظام اختصاص دادهاند. از بحران آب و کرونا تا بحرانهای اجتماعی و اقتصادی و بحران مذاکرات و مراودات خارجی نظام در صفحات اول دیده میشود، که هر کدام بهقول خودشان راه به «اعتراض» و «تظاهرات مردمی» برده است.
فشار حداکثری مجاهدین علیه رئیسی و نظام
امروز شنبه ۵روز بعد از سومین روز برگزاری اجلاس جهانی ایران آزاد توسط مجاهدین، ابراز نگرانی از انزوای جهانی رژیم و سوزوگداز از برپایی این اجلاس توسط مقاومت ایران چشمگیرترین واکنش روزنامهها است.
«طرح کنگره آمریکا برای اعمال تحریمهای حقوقبشری علیه رئیسجمهور» جدید نظام عنوان مطلبی در وطن امروز است که با اشاره به طرح ۱۷ سناتور جمهوری خواه «برای اعمال تحریمهای حقوقبشری علیه» رئیسی و خامنهای نوشته است: «این طرح با هدایت سناتور تد کروز در دستور کار قرار گرفته» و در ادامه افزوده است: «تد کروز که بانی این طرح شده، هفته گذشته در همایش مجاهدین خلق شرکت و علیه (نظام) سخنرانی کرد». این مقاله با یادآوری سخنرانی سایر امضاء کنندگان این طرح در گردهمایی مجاهدین نوشته است: «موضوع حقوقبشر و هجمه به رئیسی، دستور کار اصلی شرکتکنندگان اروپایی و آمریکایی در همایش اخیر (مجاهدین) بود تا جایی که حتی «یانز یانشا» نخستوزیر اسلوونی هم در این نشست ضد (نظام) شرکت کرد».
وطن امروز در مطلب دیگری ضمن اشاره به حضور وزیر خارجهٔ قبلی آمریکا در اجلاس مجاهدین نوشته است: «اکنون در سال۲۰۲۱میلادی، (مجاهدین) در نشستی مجازی که مایک پمپئو برای آنها سخنرانی کرد، بار دیگر در سایه دموکراسی غربی برای (نظام)، خط و نشان کشیدند»... موارد سوزوگداز این مقالات به این یکی دو فقره که اشاره کردیم محدود نیست.
«سوار بر مرکب بیمنطقی» عنوان مقاله سیاست روز از محافل چماقدار وابسته به خامنهای است که در اثر ضربه ناشی از برگزاری اجلاس جهانی ایران آزاد، انزوای نظام را بیشازپیش به نمایش گذاشته و از جمله نوشته است: «نخست وزیر اسلوونی که ریاست دورهای اتحادیه اروپا را برعهده دارد در این نشست در حمایت از ت (مجاهدین) به موضعگیری علیه جمهوری اسلامی پرداخت». در ادامه هم با اشاره به موضعگیری بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نوشته است «در باب ادعای بورل این سؤال مطرح است که چگونه اتحادیه اروپا ادعای یکپارچگی و انسجام سر میدهد در حالی که رئیس دورهای اتحادیه مواضع و رفتاری خلاف سایر اعضا اتخاذ میکند؟» سوزنامه سیاست روز تمامی ندارد در ادامه نوشته «نکته دیگر آن که در اقدامی سؤالبرانگیز پارلمان اروپا قطعنامهیی را به تصویب رساند که خواستار اعمال برخی تحریمهای هدفمند علیه مقامهای (نظام) شد». این مقاله در ادامه نتیجه گرفته: «رفتار اسلوونی و بیانیه حقوقبشری اتحادیه اروپا را باید در یک مسیر ارزیابی کرد و آن فشار سیاسی بر (نظام) برای رسیدن اروپا و آمریکا به زیادهخواهیهایشان در مذاکرات وین است».
وضعیت در اضطرار!
در بحران کرونا و کوچکنمایی آمار تلفات مردمی همدلی در دعوای باندی خطاب به نمکی وزیر بهداشت فاش کرده و نوشته است: «کم و بیش از کمّ و کیف صدور فرمانهای پشت پردهتان مبنی بر دستکاری در آمارِ تلفات کرونای شهروندان خبر داشته و دارد و محاسبه نسبت ۳۲ به ۱ به سبک و سِیاق اصحابِ تجارت، برایشان نا آشنا نبوده و نیست».
«وضعیت اقتصاد در اضطرار» حاصل حرف اقتصاددانان حکومتی به رئیسی است که روزنامه فرهیختگان تیتر کرده و از جمله بهنقل از مسعود نیلی مشاور اقتصادی سابق آخوند روحانی نوشته است: «در حال حاضر تأمین مالی، تأمین انرژی، تأمین خدمات و بودجه عمومی، خدمات اجتماعی و نظام مبادله با دنیا ۶ مشکل اولویتدار کشور هستند که کارکردهای آنها در حال حاضر بهطور کامل مختل است».
بحران آب و اشاره به تظاهرات مردمی در شهرها و روستاهای خوزستان موضوع اغلب روزنامههای حکومتی است. آرمان در یکی از چند مقالهاش در این مورد نوشته است: «این اتفاقات را که میتوان فقط جنگ آب نامگذاری کرد پیشتر مسئولان از وقوع آن احساس خطر کرده بودند. چندی پیش رئیس سازمان محیطزیست کشور اعلام کرد: «جنگ آب از استانها به روستاها رسیده است»...